Már hat bejelentett magyar előadó a Waves Viennan!

A Waves Vienna fókuszországa idén Magyarország. A bécsi showcase fesztivál szeptember 26-28 között kerül megrendezésre, és az előző évek hagyományait folytatva kiemelt figyelmet fordít két európai országnak. Az idei évben Svédország mellett Magyarország nyerte el a fókuszország szerepet - ennek megfelelően a Waves Vienna már hat hazai előadót jelentett be a 2019-es line upjában.

 

 

Május közepén a Vera Jónás Experimenttel kezdődött a magyar előadók diadalmenete az idei szereplők között, majd a héten a fesztivál újabb 33 előadót jelentett be 12 különböző országból. Az új nevek között szerepel a Middlemist Red, a The Qualitons, a Mayberian Sanskülotts, az Ivan & The Parazol és az INES#talent programnak köszönhetően a Platon Karataev is.
Még várható további magyar fellépő bejelentése - a fesztivál következő nagy kampányának részeként közli az utolsó neveket.

Az első Waves Vienna helyszínéül is a Balassi Intézet bécsi épülete, a Collegium Hungaricum szolgált, amely a jelen évi programnak is kiemelt helyszíne lesz majd.

A fesztivál mottója East meets West - Bécs tényleges találkozási ponttá válik idén szeptemberben is, hiszen a konferenciaprogram és a koncertező zenekarok is a legszélesebb körű európai zeneipari palettáról merítenek. Magyar zenekarok 2011 óta lépnek fel a Waves Viennán,  a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda pedig 2017 óta szerepel a partnerintézmények listáján. Az elmúlt két évben olyan hazai produkciók jártak már a bécsi szakmai rendezvényen, mint a Mörk, Babé Sila, a Fran Palermo, a Dope Calypso, Antonia Vai és a Belau.