Újabb magyar zenekarok külföldön

2017. 05. 15. Nemzetközi pályázat

Az elmúlt héten két fontos közép-európai showcase-fesztivál is új fellépőket jelentett be. A sopoti Seazone Iamyanket, a Bealut és a Mörköt hívta meg, a bécsi Waves Viennára pedig Babé Sila (azaz Stahl Barbara), a Dope Calypso és szintén a Belau megy.

Folyamatosan aktív a Cseh Tamás Programnak a magyar könnyűzene külföldi jelenlétét erősítő nemzetközi márkája, a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes. A téli-tavaszi három fesztivál (Eurosonic, MENT, Tallinn Music Week) után kapcsolatokat épített az egyik legnagyobb lengyel showcase-zel, a sopoti Seazone-nal, illetve a bécsi Waves Viennával. Részben ennek köszönhetően összesen öt zenekar kapott meghívást a két fesztiválra.

A Seazone szervezői Iamyanket, a Mörköt és a Belaut hívták meg a június 8. és 10. között rendezett fesztiválra. A közép-európai térség leggyorsabban fejlődő showcase-e, a Waves Vienna szeptemberben lesz, ide Babé Sila (a nemrégiben új művésznevet talált Stahl Barbara), a Dope Calypso és ismét csak a Belau kapott meghívást.

A Cseh Tamás Program jelentőségét bizonyítja, hogy az öt meghívott produkcióból négy (Babé Sila, Belau,  Iamyank, Mörk) az Induló előadók alprogram támogatottja volt az elmúlt években.

Alant a Seazone showcase - most éppen a Mörkkel kezdődő - playlistje.