Újra zengett a rock a szegedi utcán

Óriási sikert aratott tavaly tavaszsal a Szegeden a Dóm téren 400 hangszeres és énekes együttműködésével megvalósult közös zenélés. A CityRocks szervezői már tervezik a felejthetetlen és egyedülálló rockzenei esemény folytatását.  Idén szeptemberben Kecskeméten rendezik meg a flashmobot, amelyre már most rekordszámú jelentkezőt regisztráltak.

A tömeges együttzenélés örömére azonban nem kellett szeptemberig várni: a Szeged melletti Sziksósfürdőn ugyanis június 21-23 között felkészítő-táborozáson vehettek részt azok, akik jelentkeztek a CityRocks kecskeméti flashmobjára. A kecskeméti program különlegességét az is jól mutatja, hogy a jelentkezett zenészek idén már nem négy, hanem tizenkét dal előadását vállalták. Ez komoly felkészülést és magabiztos tudást igényel, amellyel haladó és hobbizenésznek egyaránt rendelkeznie kell. A felkészülés sikerességét segítette a CityRocks tábora, amelynek szakmai gerincét a hangszercsoportonkénti illetve közös próbák adták.

 

Természetesen nem csak a munkáról szólt az együttlét, hiszen a táborban emellett számos koncertet is rendeztek, és természetesen az ismerkedésre, barátságok kötésére és elmélyítésére is adódott alkalom.

A találkozó legemlékezetesebb, egyszersmind Szeged polgárai számára is leginkább észrevehető programelem az volt, amikor körülbelül 50 zenész egy kamion platóján két órán át járta a csongrádi megyeszékhely útjait, miközben élőben harsogott a Tankcsapda, Billy Idol és az AC/DC egy-egy slágere.

 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere korábban arról beszélt, hogy a CityRocks Produkcó által szervezett esemény ősszel egy olyan városban lesz látható-hallható, ahol kiemelt fontosságú a zeneoktatás, a megyeszékhely pedig számos zenei rendezvénynek ad helyet. Ez egészül most ki az egyedülálló, több száz hangszerest és énekest felvonultató rockzenei produkcióval, amelyet izgalmas és jó kezdeményezésnek nevezett. A polgármester hozzátette: a város zeneiskoláiban egyre több gyerek választja a dobot vagy a gitárt, így az esemény lehetőséget jelent a fiataloknak, hogy megcsillogtassák tudásukat. A városvezető azonban a szegedi példa alapján arra számít, hogy az idősebbek is ugyanolyan lelkesedéssel vesznek majd részt a maradandó közösségi élményben.
 

A szegedi felkészítő tábor és az időjárási viszonyokhoz igazodva előreláthatólag szeptember 7-én Kecskeméten rendezendő rockzenei flashmob egyaránt a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.