Hangfoglaló Szabihíd Minifesztivál

Július hatodikán a Szabihídon az ötödik évadát záró Hangfoglaló Program minifesztivált rendez, amely a hazai könnyűzene sokszínűségét hivatott megjeleníteni és ünnepelni. A program a Szabihíd szervezőinek alapgondolatához illeszkedve a zeneszerető közösségnek és a hazai zenekultúrának ajánlja ezt a napot.

A Szabihíd a Valyo - Város és Folyó Egyesület projektje, ami a köztereinkben rejlő lehetőséget mutatja meg. Egy olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városi terekhez, a városhoz, és a folyóhoz.
A közösségről szól, a kultúráról, a folyónkról – rólunk.

A Valyo 2011 óta foglalkozik a budapesti Duna-partok felértékelésével. A csapat tagjai több, mint 50 helyszínen készítettek kisebb nagyon installációkat, szervezett programokat. A Szabihíd mellett nekik köszönhető a Nehru-part megújítása, a gördeszka pálya Petőfi híd alatt, a Római-parti fejlesztések, Duna-parti grillezők és rengeteg buli és kulturális esemény Budapesten az elmúlt 9 évben. 

Július első hétvégéjének szombatján olyan előadók lépnek majd fel a Hangfoglaló Szabihíd Minfesztiválon, amelyek eddigi pályájuk során a támogatási rendszer valamelyik pontján már csatlakoztak a Hangfoglaló Programhoz, vagy éppen jelenleg is támogatottak. Vannak köztük az induló előadói pályázaton-, a nemzetközi piacra lépést segítő pályázaton-, és az előzenekari programba becsatlakozott produkciók is.

A délután 14:00-tól kezdődő minifesztiválon koncertet ad majd az idei évad induló előadói közül a KASSANDRA, a DLRM, az OHNODY és a Néhai Bárány, találkozhatunk a nemzetközi színtéren egyre látványosabb sikereket elérő a Belauval, a napot pedig garantálható bulihangulattal az ország legjobb koncertzenekarai közé tartozó Dope Calypso zárja. A koncerteket követően pedig silent discoba fordul az este: Linczényi Márkó kortárs urbánus DJ szettjét élvezheti mindenki a helyszínen biztosított fülhallgatókon.

A zenés programokon túl a Hangfoglaló Program munkatársai egész nap információs standdal várják az informálódni, beszélgetni, játszani vágyókat.

A részletes program a Hangfoglaló Szabihíd Minifesztivál Facebook eseményében olvasható!
A rendezvény nyitott és ingyenes!