Az induló előadóktól hangos a tavasz!

A Hangfoglaló Program aktuális évadában nyertes induló előadói közül egyre többen jelentetik meg a pályázat keretein belül vállalt hanganyagukat. Többen már a videoklippel is elkészültek, és nem kell csalódnunk: határozottan állítjuk, hogy az újabb generáció itt van, hangos és helyet követel magának!

Carson Coma

A Carson Coma bemutatkozó lemeze a Corduroy Club április 25-én jelent meg, és máris felkavarta az állóvizet maga körül. A lemezt beharangozó Song about my grandma című dalhoz készített videóklip az Index kultúrrovatában debütált, és a '90-es évek sitcom világát kifigurázó hangulatának köszönhetően óriási érdeklődést generált maga körül - alig több mint három hét alatt már 10 000 megtekintés fölött jár Youtube-on. 

A lemezbemutató koncert jövő héten szombaton lesz a KOBUCIban, a zenekar a Blahalouisiana előtt játszik majd.

 

Dánielfy Gergő és az Utazók

Április elején jelent meg a debreceni zenekar új videóklipje, amelyben Leonardo DiCaprio is feltűnik egy pillanatra. A zenekar első születésnapi koncertjét múlt héten adta a KOBUCIban, múlt héten pedig egy friss dalt hoztak ki - a Képed a neten már hallgatható a zenekar felületein.

 

DLRM

A DLRM Suckerpunch című lemeze már január közepén megjelent, az albumot egy nagyszabású koncerten mutatták be az A38 Hajón. A koncert közben készített a KERET színeiben Komróczki Dia egysnittes videót a Stronghold című dalhoz, ami március 29-én debütált.

 

Fangler's

A zenekar még január végén jelentette meg új singlejét Miénk volt... címmel.
A tavasz első felében a Fangler's ki sem látszott a koncertek sorából, többek között a Margaret Island vendégeként játszottak több állomáson is, a Music Media Magazinnak adott interjújukban pedig a közelgő terveikről mesélnek.

 

KASSANDRA

Januárban jelent meg a KASSANDRA négy dalos EP-je Én szóltam címmel. A zenekar azóta is koncertezik és egyre több helyen mutatja meg dalait egyre növekvő közönségnek.

A M.a.cseknak áprilisban interjút is adtak, amelyben szó esik a közelgő újdonságokról is, legközelebb Budapesten pedig május 30-án az ék vendégeként láthatjuk őket az A38 Hajó tetőteraszán.

 

Marble Mist

A Marble Mist márciusban a Petőfi Live vendégeként mutatkozhatott be, legközelebb élőben pedig a soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben koncerteznek.

 

OHNODY

Márciusban került fel Youtubera az OHNODY tavaly októberben a Sofar Sounds Budapestnél rögzített Hideg című dal élő változata.

 

Terra Profonda

A Terra Profonda csatornájára is felkerült egy élő felvétel. A zenekar legközelebb május 21-én koncertezik a KOBUCIban.

 

The Pontiac

A The Pontiac nagylemeze az Are you ready now? címet kapta, és május 3-án debütált az online zenemegosztókon. A zenekar az album egyik húzódalához videóklipet is készített, amit Bikali Sándor vett fel a SuperSize stúdiójában. A The Pontiac a lemezmegjelenés mellett folyamatosan koncertezik, a lemezbemutató buli május 31-én lesz a Robotban.

 

Tibes

A Tibes már négy single-t jelentetett meg tavaly óta, amelyek mind előfutárai lesznek készülő nagylemezüknek. A színfalak mögött című dal április végén dalszövegvideót kapott és lassan túllépi a háromezer megtekintést.