A Hangfoglaló és a HOTS szakmai támogatásával jön a BUSH 2019!

November 13-15 között újra itt a BUSH, vagyis a Budapest Showcase Hub, a zeneipar klubszezonjának legizgalmasabb fesztiválja és szakmai konferenciája, ahol a kelet-európai régió legjobb zenészei Budapest legnépszerűbb szórakozóhelyein lépnek fel. A három napos zenei tudattágítón a keleti blokk és a program idei vendége, Ausztria 35 előadója mutatkozik be. Sokan hazájukban több ezres koncerteket adnak és többekre már most felfigyeltek a híres nemzetközi kiadók, így olyan fellépőket is meg lehet nézni akik hamarosan  a legnagyobb nemzetközi fesztiválok nagyszínpadain lépnek majd fel.

A Budapest Showcase Hub 2019 az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program és a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda támogatásával és szakmai együttműködésével valósul meg.
 A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál idén még több kultikus belvárosi helyszínen zajlik mint korábban, csakúgy, mint LÄRM, Fogasház/Instant,  A38, Szimpla, Beat on the Brat, Robot, Toldi, ELLÁTÓház és még sokan mások. A szervezők idén is fontosnak tartották, hogy az összes helyszín könnyen bejárható legyen akár egyetlen este alatt is, és a résztvevők végre egy olyan klubtúrán vehessenek részt ahol a helyek előtt ácsorgást koncertélményekre cserélhetik. A drága belépő, a fárasztó hazataxizás, és a másnapos sátrazás helyett itt egyetlen jegy áráért  mindenki teljes zenei utazást tehet és másnap a saját ágyában ébredhet.

Mint minden évben, a zenei kiválasztás ismét a régió legfontosabb szakmai szereplőinkek segítségével zajlott. A BUSH szervezői idén 14 országból 700 zenei szakembert kérdeztek meg arról, hogy a saját országaikban kik a legkülönlegesebb, legfrissebb, legizgalmasabb új előadók. A november 13-i nagyszabású megnyitón az A38 Hajón a magyar Trillion és az osztrák Mother’s Cake lép fel. Utóbbi, egy pszichedelikus és funk hatásokkal átitatott rock trió, akik korábban olyan együttesekkel koncerteztek mint a Dream Theater, a Limp Bizkit, a Tito & Tarantula vagy a Velvet Revolver. A BUSH különlegességének ígérkezik a lengyel Perfect Son koncertje. Az indusztriális elektronikával áthatott melankólikus szintipopot játszó Tobiasz Bilińsk a Caribou, Son Lux, José Gonzales bookingjáért is felelős Pitch & Smith istálló legújabb tagja. Nem is sejthettük de létezik, és a BUSH-on mutatkozik be az észt P.J. Harvey-ként emlegetett Anna Kaneelina akinek minimalista hangzását dívás megjelenése teszi igazán egyedivé. Izgalmas felfedezés a litván junior a, aki az otthonában, Vilniusban már gigasztárnak számít. 

A fentieken kívül több, mint 30 további koncertre juthatnak el az igazi zeneimádók. Ráadásul most extrakedvezményes limitált számú  elővételes jeggyel, 1200 forintért láthatják élőben azokat az előadókat, akikre a nagy tömegek csak jövőre csodálkoznak rá a zenei oldalakon.

További információ:

BUSH- Budapest Showcase Hub
2019. November 13-15
http://budapestshowcasehub.com/tickets/