Ilyen volt az Outbreakers' Lab 2019

Harmadik alkalmommal rendezte meg a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda az Outbreakers' Lab című intenzív négy napos mentoring táborát. A nemzetközi mentortábor egyben az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program tehetséggondozó eseménye is, ugyanis  az Outbreakers' Lab keretein belül nemzetközi szakemberek választanak ki szerzőket közös gondolkodásra, karriertervezésre.

Az NKA Hangfoglaló Program Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogramja által támogatott programot idén augusztus 25-28 között rendezte meg a HOTS.  Az előző évekhez képest egy új helyszínen, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szigligeti alkotóházában összesen 12 zenekarból csaknem 30 előadó vehetett részt az angol nyelvű előadásokon és one-on-one sessionökön. Hazai zenészek (The Bluebay Foxes, Ficture, Platon Karataev, Mary Popkids, The Qualitons, Shaibo, Nunki Bay Starship, Petruska és a Freakin' Disco) mellett három, a nemzetközi színtérről érkező produkció (Luvver (SK), Soia (AT), és az ALA|ZASTARY (PL) is részt vett a táborban.A program vezető mentora, Magda Cholyst nemzetközileg elismert artist coach, saját cége, az Artist In Bloom dalszerzők artisztikus karriertervezésére alapul. Képzéseinek témája a táboron belül is jellemzően az előadók belső útkeresése. Andries van Wieren (3S Music) előadásai jellemzően a zenei pálya gazdasági hátteréről szólnak, hogy a szerzők lássák, milyen befektetés kell a karrierépítéshez, a vállalkozás-alapú gondolkodás pedig szemináriumait is átjárja. Az Outbreakers' Lab mentorai között köszönthettük idén még Ineke Daans-t (A&R, PIAS Recordings), Andraz Kajzert (programszervező, MENT), Sally-Anne Grosst (mental health szakértő, University of Westminster) és James Morgant (producer-menedzser, Pieces of 8 Music) is.
Az idei Outbreakers' Lab főbb témakörei a következők voltak:
- artisztikus karriertervezés rövid- és hosszútávú célokkal
- pénzügyi karriertervezés rövid- és hosszútávú célokkal
- a kompromisszum és a siker definíciói
- mental health kurzusok, prevenció helyett tipizált megoldási javaslatokkal
- stream, playlist pitch & algoritmusok
- A&R Európában, kiadói modellek és tehetséggondozás

Az Outbreakers' Lab 2019-ről készített galéránk elérhető ITT.

A mentortábor során Szigligeten járt a Petőfi TV stábja is, akik a The Bluebay Foxes gitáros-énekesével, Juhász Bálinttal beszélgettek többek között a zenekar saját karrierútjáról és nemzetközi piacon jelentkező lehetőségeiről.