A Fővárosi Nagycirkusz dalszerzői pályázatot hirdet!

A Fővárosi Nagycirkusz Kötéltánc címmel dalszerzői pályázatot hirdet. Ha neked is ugyanaz a dallam jut az eszedbe, amikor a cirkuszra gondolsz, itt az idő! Írd meg a saját dalodat a cirkusz ámulatba ejtő világáról!
Nézz meg egy előadást a Fővárosi Nagycirkusz igazgatói páholyból, meríts ihletet és szerezz egy bombajó számot!

 

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. – a cirkuszművészet megújítása jegyében – hirdeti meg a Kötéltánc nevű dalpályázatát. 

A klasszikus, tradicionális értékek ápolása mellett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a legutóbbi években kortárs, történetmesélő cirkuszi előadásokat is bemutat, amelyek létrehozásában szövetkezik a társművészetekkel, vagyis a színházművészettel, a táncművészettel, a képzőművészettel, az irodalommal és a zenével. Ennek jegyében hirdették meg 2018-ban Csoda a cirkuszban nevű irodalmi pályázatukat, amelyre verseket és novellákat vártak, amelyre közel 200 pályamű érkezett.

2019-ben, a Kötéltánc nevű pályázattal olyan pozitív hangulatú dalok születését szeretnék elősegíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során. Erő, kitartás, egyensúly, pontosság, egymásra figyelés, csapatmunka – ezek a gondolatok jutnak eszünkbe az artistaprodukciók megtekintése közben. A cirkusz csodájának művészi megfogalmazását várják tehát a dalszerzőktől.

Nevezni kortól függetlenül bárkinek lehet, egy szerző (vagy alkotói csoport) több dallal is indulhat.

Pályázni a dalok, a szerzők és a dal előadásának technikai riderének együttes elküldésével lehet a dalpalyazat@maciva.hu címen.

A pályázók a jelentkezéssel engedélyezik, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. a művek bármelyikét - díjazástól függetlenül - a későbbi belső és külső műsoraiban, rendezvényein és kampányaiban szabadon és ingyenesen felhasználhassa.

A dalok beküldési határideje: 2019. augusztus 10.

A pályázókat ezt követően augusztus 25-ig e-mailben értesítik, hogy bekerültek-e a döntőbe, amelyet  – A magyar dal napjához kapcsolódóan – 2019. szeptember 9-én hétfőn este 19.00 órától rendeznek a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a zsűri által előzetesen kiválasztott dalokat egy nagyszabású koncerten adhatják elő élőben a szerzőik vagy az előadóik. 

A pályázattal kapcsolatos részletes információk és jelentkezési útmutató a Fővárosi Nagycirkusz honlapján olvasható.