128 klub pályázott idén

A Hangfoglaló Program hatodik évadának Klubtámogatói Alprogramjában megjelent, könnyűzenei koncerthelyszíneknek szóló felhívásra a megadott határidőig 128-an pályáztak. A pályázatokról augusztus 6-án dönt a Kollégium.

 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program hatodik alkalommal hirdetett pályázatot olyan könnyűzenei helyszíneknek – kluboknak, szórakozóhelyeknek, művelődési házaknak –, amelyek az év nagy részében nyitva vannak, és rendszeresen szerveznek belépőjegyes, élőzenei koncerteket. A Klubtámogatói Alprogram keretében június végén megjelent felhívásra ezúttal is külön pályázatot nyújthattak be a fővároson kívül, a határon túli magyarlakta területeken működő és a budapesti koncerthelyszínek. Az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma a három kategóriára összesen 210 millió forintot különített el.

A július 25-ei határidőig összesen 128 pályázat érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz. A fővároson kívüli könnyűzenei helyszíneknek szánt 145 milliós keretre 77 pályázat érkezett, míg az 50 milliós fővárosira 36, a határon túli kluboknak tervezett 15 millió forintra pedig 15-en jelentkeztek. A kiírások szerint a fővároson kívüli klubok maximum 4, a fővárosiak 2,5, míg a határon túliak 3 millió forintot kaphatnak. Az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma 2019. augusztus 6-án dönt a pályázatokról. A döntés hatályosítása és nyilvánosságra hozatala augusztus végére várható.

Ugyancsak július 25-ig lehetett jelentkezni a Hangfoglaló Program Kollégiuma által most először meghirdetett, a magyar nyelvű dalszerzést támogató kiírásra. A 25 millió forintos keretre 31 jelentkezés érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz.