Nemzetközi showcase és konferenciarészvétel pályázat

A Hangfoglaló Program Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogramjának részeként a pályázat célja külföldi, könnyűzenei showcase fesztiválokon és könnyűzenei konferenciákon való részvétel támogatása.

A pályázati kiírás azért született, hogy a nemzetközi piacon aktívan dolgozó zenei menedzserek a Hangfoglaló Programmal és Programirodával együttműködve, de a pályázók személyes aktivitását előtérbe helyezve vegyenek részt nemzetközi showcase fesztiválokon és konferenciákon. A magyar könnyűzenében dolgozó szakembereket kívánja segíteni a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és elmélyítésében, ugyanakkor nem célja zenekari fellépések menedzseri kíséretének finanszírozása.

Abban az esetben, ha a Hangfoglaló Programiroda/HOTS exportiroda a pályázó által kiválasztott fesztiválon vagy konferencián a magyar részvételt szervezi, a pályázó, pályázata megvalósítása érdekében lehetőség szerint működjön együtt a Programirodával (pl. közös jegyvásárlás, szállásfoglalás, közös programok), vegyen részt a Programiroda által szervezett felkészítőkön. 2020 során várhatóan a következő események tartoznak ebbe a kategóriába: Eurosonic Noorderslag, BISE Festival & Showcase, MENT Ljubljana, Tallinn Music Week, Musikmesse, Jazzahead, ENEA SpringBreak, Sharpe, Westway Lab, FOCUS Wales, Liverpool Sound City, The Great Escape, Primavera Sound, A2IM Indie Week, Folk Alliance International, Moscow Music Week, Reeperbahn, Waves Vienna, Zandari Festa, Shibuya Showcase, Indirekt Beograd, Nouvelle Prague.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 12.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: Eseményenként maximum 150.000 Ft, pályázónként legfeljebb 450.000 Ft (azaz három eseményen való részvétel).


További információ a pályázatról:
http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/hktp_2_191125