Művészetek Völgye - az emberléptékű, fenntartható fesztivál

A Hangfoglaló Program ismét saját udvarral képviselteti magát a Művészetek Völgye programjai között, emellett pedig érdemes lesz a MANK Udvarba is ellátogatni a képzőművészetekre nyitott közönségnek.

A Művészetek Völgye 2019 sajtótájékoztatóján jártunk május 9-én a Hagyományok Házában. A helyszínválasztás és a sajtóesemény programja is méltónak bizonyult az idén 29-ik alkalommal megrendezésre kerülő Balaton-felvidéki fesztiválhoz. Oszkó-Jakab Natália főszervező köszöntője és programismertetője után Vitáris Iván és Balla Máté (Ivan & The Parazol) játszott el egy dalt, majd a program zárásaként a Kaláka együttes zenélt a jelenlévőknek.

 

A Fesztivál idei hívószava a fenntarthatóság lesz, melynek mottója: Tovább zöldül a Völgy!
A fesztivál szervezői bátorítják a közönséget, hogy érkezzenek saját evőeszközzel, bögrével, tányérral a tíz napos szórakozásra, ne kérjenek italuk mellé szívószálat, és a PET palackok helyett saját kulacsot, vagy az idén bevezetésre kerülő repoharat használják. A természet felé fordulás jegyében a Művészetek Völgye szelektív hulladékgyűjtőkkel, illetve kukoricából és cukornádból készült evőeszközökkel, tányérokkal készül.

 

A Hangfoglaló Udvar teljes programkínálata is szerepel már az elkészült programfüzetben. A támogatott zenekaraink mellett a hazai könnyűzenei élet olyan fontos szereplői is nálunk koncerteznek majd, mint az Esti Kornél, a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Colorstar, az NB vagy éppen Frenk. Az Udvar Facebook eseménye heteken belül elérhető lesz Facebook oldalunkon - a koncertek mellett pedig értékes kísérőprogramokkal is készülünk a Hangfoglaló Udvar kertjébe betérők számára.

 

A Hangfoglaló Udvar mellett Taliándörögd település és a fesztivál kiemelt helyszíne lesz a MANK ArtPorta is. A sajtótájékoztatón Tardy-Molnár Anna elmondta, hogy olyan sokszínű programmal, minden nap workshopokkal és kézműves foglalkozásokkal, előadásokkal készülnek, amik a képzőművészetet megismerhetővé és megérthetővé tudják tenni egészen a legfiatalabb látogatóktól a már tapasztalt Völgy látogatókig.