Elindult a hatodik meghallgatás

A Dürer Kert színpadára 61 zenekar állhat fel a következő napokban a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának meghallgatásán. A tizenöt fős szakmai zsűri elé kerülő előadókat 251 pályázó közül választotta ki a Hangfoglaló Program Kollégiuma.


 

Hatodik alkalommal hirdetett pályázatot a nyár elején az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma nem teljesen kezdő, de azért még a pályájuk elején járó együtteseknek és előadóknak. A felhívásra összesen 251 formáció adta be pályázatát, amit idén is több lépcsőben bírál el a Kollégium.

Első körben, augusztus végén, egy hatvantagú szakmai – zenészekből, menedzserekből álló – előzsűri véleményezte és pontozta a pályázatokhoz csatolt videókat. Ez alapján a Hangfoglaló Program Kollégiuma 62 jelentkezőt hívott meg az úgynevezett meghallgatásra, azaz lett a pályázatuk első körben halasztott hatályú, azaz végleges döntésre váró.


 

A Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogram meghallgatásának idén először a Dürer Kert ad otthon, ahol október 14. és 17. között 61 formáció lép színpadra. A hatvankettedik formációnak, a meghallgatásra szintén behívott Antaresnek végül azért nem kell színpadra állnia, mert az október 6-án rendezett Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat országos döntőjének győzteseként automatikusan bekerült a hatodik évad támogatott formációi közé.

A négynapos meghallgatás során a zenekaroknak tizenöt tagú zsűri előtt harminc perc alatt, élőben kell bizonyítaniuk a rátermettségüket. A zsűri tagjai több szempont szerint pontozzák a fellépőket, amik alapján összeállnak azok a javaslati listák, amelyek segíthetik a Kollégium döntését. A Hangfoglaló Program Kollégiuma október 21-én ül össze, és dönt a hatodik évad támogatottjairól, aminek eredményét, várhatóan december 2-án hozzák nyilvánosságra.