Backstage: az egész évad elérhető és visszanézhető!

2019. 06. 06. Zenei menedzsment

Májusban zárult az idei évad a Backstage eseményeinek sorában. Ősztől megújult, továbbgondolt sorozattal jelentkezünk, addig is pedig visszanézhetők az idei évad előadásai és beszélgetései Youtube csatornánkon, amivel célunk, hogy egy szakmai tudásbázis jöjjön létre az esszenciális információktól a szakterületi specifikációkig.

A Backstage alapvető ötlete, hogy olyan mindenki számára hozzáférhető, ingyenes zeneipari edukációt nyújtson, amiből aztán egy kollektív tudásbázis épülhet.

Május 15-én évadot zárt a Backstage, a Hangfoglaló Program zeneipari előadássorozata. A panelek alkalmával a résztvevőknek lehetőségük volt betekintést nyerni a zenei bevételnövelés lehetőségeibe, bemutatkoztak hazai klubok képviselői és egy kerekasztal beszélgetés keretein belül szó volt magyar zenekarok nemzetközi sikereiről is.

Ma már senkinek nem kell magyarázni, hogy mennyire fontos a dalaink megjelentetése és kezelése az interneten, a zenei applikációkban vagy a Youtube-on. Azt viszont el kell magyarázni, hogyan működnek ezek a felületek, és hogyan lehet maximalizálni az ezekből származó bevételt. Erről beszélt Bodrogi Bozán András digitális zenei szakértő, újmédia-menedzser, minősített YouTube szakértő-tréner, aki emellett maga is alkotó zenész, dalszerző-énekes.

 

A hazai klubokat bemutató sorozatunk újabb kiváló koncerthelyek képviselőit hívta meg. A panelben szó esik a zenekarokat fogadó helyek körülményiről, problémáiról, lehetőségeiről. Ezúttal bemutatkozik a 2018-as Év Klubja, a hajdúszoboszlói Rock Café, az ország egyik legismertebb koncerthelye a debreceni Roncsbár, és a dunántúl egyik legfontosabb klubja a székesfehérvári Petőfi Kultúrtanszék. 

 

Épülnek a magyar zenekarok sikerei a külföldi piacokon, így az Évadzárón az új szintekre lépett együttesek oszthatják meg a tapasztalataikat a májusi Backstage-en. A Qualitons a világ egyik legfontosabb zenei rádiója, a seattle-i KEXP live műsorában lépett fel, a Dope Calypso tavaly a Primavera fesztiválon mutatkozhatott be, az Ivan & The Parazol pedig a Los Angeles-i EastWest stúdióban felvett albumát jelentette meg március végén. A fő kérdésünk, miért érdemes egy piacra-országra-régióra fókuszálva dolgozni külfödön.

 

A sorozat további előadásai ITT visszanézhetők.