Tedd magad térképre - Itt a Bandmap!

2019. 04. 23. Hírek

A Bandmap egy 4 fős debreceni startup csapat fejlesztése, egyfajta zeneipari svájci bicska. Egyrészt a könnyűzene szereplőinek biztosít megjelenési és szakmai kapcsolatteremtési lehetőséget, másrészt a zeneszerető közönség és rajongók számára kínál egyéni igényekre szabható könnyűzenei programajánlót és közösségi felületet. Április 30-ig lehet regisztrálni a májusban béta teszttel induló új zeneipari platformra!

A Bandmap prototípusának fókuszában elsősorban a zenekarok, helyszínek, illetve a zenészek állnak. Később, megjelennek a szolgáltatók (pl. stúdiók, kiadók, booking cégek, hangszerüzletek) valamint a zeneoktatási és egyéb intézmények sablonoldalai, így a teljes zeneipari paletta egy platformra kerül.

A rendszer zárt, meghívással lehet majd bekerülni, ám indulás előtt lehetőség van csatlakozásra. A most előregisztrálók lesznek az első házigazdák.

A Bandmap fő erőssége a regisztrált felhasználók és a feltöltött adatok kereshetősége, az egyedileg paraméterezhető szűrő rendszer, melynek segítségével földrajzi (térképes), időbeli, stílus, de akár szerepkör alapú szűrések is végezhetők. Izgalmas megoldás pl., hogy minden hangszeres tag profilja egyfajta zenész „önéletrajz” is lesz egyben, ami részben automatikusan, részben a tag saját kezelésében fejlődik. Megtudható lesz, milyen formációkban, mettől-meddig tevékenykedett, milyen stílusokban érzi otthon magát, és az is, ha szabad kapacitással bír.

Hétköznapi helyzet, valakit pótolni kell a csapatból, vagy épp egy zenekar alapításán gondolkodsz. Eszedbe jut a Bandmap, a térképet 5-10 km-es sugárban nagyítod a lakóhelyed körül, kiválasztod, milyen tagot keresel, a preferált stílusokat, és a térkép megmutatja, kik azok, akik szóba jöhetnek. De a sor nem áll meg a hangszereseknél.
Hasonlóképp kereshetsz idővel pl. sofőrt, roadot, hangtechnikust, fotóst, videóst, sminkest, vagy akár turnémenedzsert, producert is.

A Bandmap piacra jutását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program 5 millió forinttal támogatta.