Extázis héttől tízig - a Moziklip a következő a Filmklub műsorán

2019. 04. 16. Könnyűzenei örökség

Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2019. május 23-án Tímár Péter Moziklip című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A vetítési utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak vendége a film rendezője, Tímár Péter lesz.

Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja, ezúttal a TRIP Hajón. A vetítéssorozat továbbra is a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba.

 

A Moziklip képileg és a dalokhoz társított kis történetekben is a '80-as évek végi korszak enciklopédikus foglalata. Erre az időszakra már egy nyílt kettősség volt jellemző. Eddigre már polgárjogot nyert, a köztudat részévé vált a második nyilvánosság, a második gazdaság, majdhogynem azt mondhatnánk, hivatalossá vált ez a szint is a hagyományosan elfogadott és propagált hivatalosság mellett. 

A kertmoziszerű díszletben rövid (szintén) zenés keretjátékkal összefűzve egy-egy klipnyi időt kapnak a bemutatkozásra a hazai újhullámos popzenei együttesek, valamint az énekesek. Mind a tizennyolc klip képi-nyelvi asszociációkkal, filmnyelvi ötletekkel játszó, a dalok mögöttes tartalmát feltáró vagy leleplező kerek filmetűd, az egészből hol melankolikusan, hol ironikusan felrajzolódik a vigasztalan, szomorú korkép. A zenei felvételekből magyar és angol nyelvű változat is készült. 

A vetítésre és beszélgetésre a belépőjegy 600 Ft, amelyet az alábbi linken vagy a helyszínen tudtok megváltani. A program Facebook eseményét ITT éritek el.