Mátészalkára érkezik a Hangszert a kézbe

2019. 03. 07. Könnyűzenei Oktatás

A Hangszert a kézbe programsorozat célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának a lehetőségét, közülük minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra. A 2017-ben indult programsorozat eddigi 25 állomásán több, mint 71 ezren próbálták ki a kiállított hangszereket.

A NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program és az Hangszeresek Országos Szövetsége közös szervezésében minden érdeklődőt szeretettel várnak a Hangszert a kézbe országos rendezvénysorozat mátészalkai állomásának a megnyitójára és a három napos rendezvénysorozat minden programjára.
 
Az interaktív zenei kiállítás- és játszótér sorozat helyszíne ezúttal a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház lesz.
A Hangszert a kézbe sorozat fővédnökei Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár illetve Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár. A kiállítást Mátészalkán megnyitja Dr. Hanusi Péter, a Mátészalka város polgármestere. A megjelent zenebarátokat Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégium vezetője és Andrásik Remo, a Hangszeresok Országos Szövetségének főtitkára köszönti majd.

Csütörtöktől egészen szombatig ingyenesen lesz látogatható a zenei játszótér és hangszerkiállítás, ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a dob és ütőhangszeres-, a gitáros és basszusgitáros-, a billentyűs-, a népi és klasszikus hangszerek-, az elektronikus zenei- valamint a stúdiós szekciókba.

A programsorozat célja, hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át minden résztvevő. A fentiek mellett szintén nyitott és ingyenesen látogatható a Hangszert a kézbe- Mátészalka esemény keretén belül nyolc rendhagyó énekóra, hat hangszeres és hangtechnikai kurzus és több élőzenei koncert is.

A megnyitót követően vendégeink megtekinthetik azt a hét szekcióban kézbe vehető, több mint száznegyven hangszert, amelyeket a rendezvénysorozat látogatói is kipróbálhatnak.


A részletes programot a sorozat mátészalkai Facebook eseményében olvashatják az érdeklődők, ami ITT érhető el.