Átadták az Artisjus 2019-es díjait

2019. 02. 19. Hírek

A könnyűzenei élet több szereplője is elismerésben részesült. A díjak átadására a Dalszerző Expo 2019 eslő napjának esti programja keretén belül megrendezett gálán került sor.

Az Artisjus Díjátadó gálán átadták a 2019-es zenei és irodalmi Artisjus díjakat. A könnyűzene számos alakja is elismerésben részesült, köztük a Hangfoglaló Program által is támogatott előadók is szerepelnek.

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület idén tizenkilencedik alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismerte el Junior Artisjus-díjjal. A díjak célja, hogy felhívják a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára.

Az Artisjus-díjat a szakma ítéli oda: a szélesebb körtől beérkező javaslatok alapján a zenei és irodalmi szerzőkből, valamint zeneműkiadóból álló vezetőség döntött a díjazottak személyéről. A harminc év alatti könnyűzenei szerzők díjazását egy külön erre dedikált szakmai bizottság készítette elő.

Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint idén is odaítélték a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést. A hétfői díjátadó helyszíne a Dalszerző Expo részeként a Budapest Music Center koncertterme volt.

A könnyűzenei kategóriában Artisjus díjat vehettek át:

Könnyűzenei alkotói életműdíj: Dés László
Az Év könnyűzeneszerzője: Szabó Tibor (Magna Cum Laude)
Az Év Könnyűzenei Szövegírója: Bérczesi Róbert (hiperkarma)
Az Év Produkciója: Modern Art Orchestra: Bartók: Tizenöt magyar parasztdal
Az Év Junior Könnyűzenei Dalszerzője: Áron András Apey
Az Év Junior Könnyűzenei Alkotói: a Mörk szerzői közössége és Blahalousiana alkotói csapata.

Gratulálunk a díjazottaknak!