Az NKA25 turné legjobb pillanatai (VIDEÓ)

2019. 01. 07. Hírek

A Nemzeti Kulturális Alap jubileumát ünnepelve a fővárosban, kilenc vidéki és egy határon túli városban várták színes könnyűzenei programok a közönséget az ősz folyamán. A Hangfoglaló Program NKA25 turnéja koncertek, kiállítások, filmvetítések, könyvbemutató és szakmai beszélgetések sorozatával ünnepelte a negyedszázados évfordulót. A legjobb pillanatokról videó is készült.

A Hangfoglaló Programon keresztül a Nemzeti Kulturális Alap negyedévszázados fennállását ünneplő sorozatába 2018 őszén három hét alatt több száz résztvevő kapcsolódott be. Tíz helyszínen számtalan program kapott helyet. Felléptek az Alap által támogatott zenekarok, mint például a Kiscsillag, a 30Y, a Fish!, a Blahalouisiana vagy az Irie Maffia. Kitelepültek vidékre a Backstage beszélgetések – többek között Schoblocher Barbival (Blahalouisiana), Beck Zolival (30Y), Szepesi Mátyással (Konyha, Magashegyi Underground), Áron Andrással (Apey & the Pea). A rendezvénysorozat részeként  a Budapesti Music Expón is jelenvolt a Program, és tizenegyedik, kiegészítő programelemként Egerben is nyílt egy Hangszert a kézbe kiállítás.

„Amikor az NKA alelnöke felkért minket, hogy csatlakozzunk az NKA25 megünnepléséhez, akkor két kérés fogalmazódott meg. Az egyik az volt, hogy mutassuk meg, hogy a Kollégium, így a Hangfoglaló Program mi mindent csinál, illetve a fővároson kívül is minél több helyre juttassuk el mindazt, amit csinálunk” – foglalta össze Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Kollégium vezetője a rendezvénysorozat alapjait.

Azt, hogy a kitűzött célokat sikerült teljesíteni, bizonyítja, hogy az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma meghívásos pályázata révén 10+1 helyszínen összesen 56 program várta a résztvevőket a gyermekektől az idősekig, hobbizenészektől a professzionális előadókig, laikus érdeklődőktől a tapasztalt szakemberekig.