Még két hétig lehet jelentkezni a Szikra-díjra!

2018. 12. 18. Hírek

December elején elindult a nevezés a 2019-es Szikra-díjra. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésére öt kategóriában várják a pályázatokat december 31-ig. A néhány éve alapított díj célja a minőségi keresztény zenei kultúra képviselőinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése, új és pozitív üzenettel bíró alkotások inspirálása.

A legnívósabb, keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jön létre. Először 2016-ban osztották ki Magyarország keresztény könnyűzenei díját, a Szikra-díjat, idén így már harmadik alkalommal fogják odaítélni kiemelkedő zenészeknek. A nevezéseket a www.szikraprojekt.hu honlapon lehet megtenni.

A pályázatok öt kategóriában érkezhetnek: várják a legjobb előadás, a legjobb dal, a legjobb dicsőítő dal, a legjobb dalszöveg és a legjobb videoklip jelöltjeit. Ezen túl az öttagú zsűri egy életműdíjról is döntést fog hozni, valamint internetes szavazás során az 5 kategória 5 jelöltje között egy közönségdíjat is kiosztanak majd. A közönségszavazás 2019. február 10. és február 17. között zajlik.

Az öttagú zsűri a zenei szakma neves képviselői. Bolyki György, a Bolyki Brothers együttes és az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagjaként 1985 óta áll színpadon, csellista, jazz énekes és producer. Gável Gellért énekes, dalszerző, Szendrey Karper László-díjas gitárművész, jelenleg a katolikus Eucharist együttes tagja. Madarász István filmrendező, forgatókönyvíró – számos rövidfilm, reklám és videoklip rendezése mellett dolgozott tévésorozatokban és készített három egész estés filmet is. Mező Misi immáron 20 éve a Magna Cum Laude zenekar frontembere, a Budapest Bár egyik énekese, a Második Műszak zenekar tagja. Horváth Gergely VOLTfólió- illetve Korrektúra-díjas rádiós műsorvezető, író, valamint az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Kollégiumának tagja.

Az ő döntésük alapján csatlakozhatnak majd a 2019-es díjazottak olyan előadókhoz, zenekarokhoz, mint a Keresztkérdés, Oláh Gergő, a Helyes_Beat, a Magidom, az Unless, Durkó Heléna és Ferencz Péter, vagy épp Petrőcz Rafael Mikes (Tibes) és Pajor Tamás, akik már megkapták ezt az elismerést.

A kategória-díjakat egy ünnepélyes díjátadó gála keretén belül, 2019. február 22-én, a Várkert Bazárban adják át a kategóriák győzteseinek.