Meghitt adventi hangulat képzőművészek társaságában

2018. 12. 01. Hírek

Zománcművészeti workshop, karácsonyi ajándékkészítő foglalkozás és művészekkel közös alkotás lehetősége várja december 9-én a Szentendrei Régi Művésztelepre és a MANK Galériába látogatókat. A napot Horányi Juli YOULÏ jótékonysági koncertje zárja.

Alkoss a MANK-kal Advent második vasárnapján, és tanulj a Szentendrei Régi Művésztelep egyik művészétől, tíz perces sétára a Szentendrei Fő tértől, december 9-én! Az egész napos közös alkotás után a szentendrei művészéletről beszélgetünk neves, Szentendréhez kötődő művészekkel.


PROGRAM:

10:00–14:00 Zománcművészeti workshop
Zománcmedálok készítése Hegedűs Ágota zománcművész, művészetterapeuta segítségével.

10:00–14:00 Karácsonyi ajándékok készítése
Közösen készítünk természetes alapanyagokból készült karácsonyfa-függőket, és ezeket színes szalagokkal, csomagolópapírokkal bolondítjuk meg.

14:00–16:00 Alkossunk közösen!
Nagy Barbara, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze vezetésével bárki belekóstolhat a művészet alkotóvilágába, és megtanulhatja, hogyan kell az ecsettel és a vászonnal bánni.
(A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezésüket a következő címen adhatják le: takacs.erzsebet@alkotomuveszet.hu.)

16:00–17:30 Szentendre még mindig a festők városa? Kerekasztal-beszélgetés a szentendrei művészéletről.
Bereznai Péter Munkácsy-díjas képzőművész
Farkas Ádám Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész
Martin Henrik képzőművész, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze

17:30 Jótékonysági koncert YOULÏ-val
A koncert ingyenes, de aki mégis szívesen áldozna a zenei élményre, támogatását nemes célra ajánljuk fel.
Horányi Juli énekesnő-dalszerző 2009-ben kezdte zenei pályafutását, majd 2014-ben az X-Faktor című tehetség-kutató show-ban tűnt fel és vált országosan ismertté. 2017 komoly előrelépést hozott YOULÏ történetében, mert a produkció bejutott a Hangfoglaló Program felfedezettjei közé, ezzel lehetőséget kapva arra, hogy elkészítse első nagylemezét. Egyéni megjelenése és különleges hangja, sajátos előadásmóddal párosul.

Helyszín: 2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.
Egész nap meleg tea és forralt bor várja a vendégeket!