4S Street és Road of Life: itt vannak az Öröm a zene erdélyi győztesei

2018. 11. 21. Induló előadók

A tizenegyedik évadához érkező Öröm a zene sorozat keretében újabb két zenekar érdemelte ki a 2019-es Budapest Music Expós döntőn való szereplést. A 2018-2019-es évad második és harmadik versenye Erdélyben zajlott: Kolozsvárról a 4S Street, Székelyudvarhelyről pedig a Road Of Life jutott tovább.

Fotó: 4S Street - oromazene.hu

Az NKA Hangfoglaló Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által támogatott Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat Erdélyben folytatódott: november 10-én, Kolozsváron a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2018 rendezvény, majd november 17-én, Székelyudvarhelyen a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztivál keretében.

A kolozsvári állomás különleges helyszíne a rendezvénysorozatnak, hiszen az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) azzal a céllal indította útjára 2015-ben a kezdeményezést, hogy az erdélyi zenekarokat magyar dalok írására buzdítsa. A felhívásra számos formáció jelentkezett, akik közül végül hat kapott fellépési lehetőséget. A zenekarokat az egész Öröm a zene sorozat keretében egységesített pontrendszer alapján értékelte a zsűri, és végül a gyergyószéki 4S Street került ki közülük győztesen.

„Mindig apró célokat tűzünk ki magunk elé, soha nem szeretnénk irreális terveket szőni. Amikor fél évvel ezelőtt megalakultunk, nem gondoltuk, hogy már ebben az évben ilyen sikerek várnak ránk. Két szakmai elismerés, több mint negyven koncert és egy rajongótábor, aminek a lelkesedéséért nem győzzük eléggé kifejezni a hálánkat. Azt gondolom, hogy sikerült lefektetnünk azt a stabil alapot, amire a jövőre nézve bőven tudunk építkezni” – nyilatkozta a győzelem után a zenekar gitárosa, Fülöp Loránd.

                      Fotó: Road of Life - Facebook

Egy héttel később Székelyudvarhelyre vonult át az Öröm a zene stábja, hogy meghallgassák az idei döntősöket. Bordás József dobművész és Lombos Márton dalszövegíró, előadóművész, azaz a Hangfoglaló Program delegáltjaival felállított zsűri a nyolc előzetesen kiválasztott jelentkező közül a kézdivásárhelyi Road of Life zenekart juttatta tovább a 2019. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe.

„Hatalmas nagy köszönet. Leírhatatlan érzés mindaz, amit a tegnap átélhettünk a színpadon, egy igazi, valóra vált álom. Köszönjük mindenkinek, akik velünk együtt jól szórakoztak, ott voltak és szurkoltak, illetve gondoltak ránk és szorítottak!” – írták Facebook-oldalukon a zenekar tagjai a verseny másnapján.

Az Öröm a zene 2019 februárjában tovább folytatódik. A szombathelyi Jam Music tehetségkutatón újabb nyertest avathatunk, aki így a Budapest Music Expo az őszi döntőjében is felléphet.