Harmadszor is BUSH!

2018. 11. 12. Hírek

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Budapest Showcase Hubot, Magyarország nemzetközi showcase-konferenciáját, melynek megvalósítását az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma és a HOTS exportiroda is támogatja. Sokat várhat a magyar könnyűzenei szcéna a négynapos rendezvényre érkező, nemzetközi szereplőkkel is teletűzdelt szakembergárdától. November 14-17. között az ő előadásaikkal és a nemzetközi sikerekre hajtó előadók koncertjeivel telik meg az Akvárium, az Instant és a Brody Studios.

Szerdán veszi kezdetét a Budapest Showcase Hub, Magyarország egyetlen nemzetközi showcase-konferenciája. A rendezvény kiemelt feladatának tekinti a szomszédos országok szakmai háttériparának összekötését, új kapcsolatok megalapozását és aktuális zeneipari kérdéskörök bemutatását.

A 2018-as konferenciaprogramot főként a németországi fókusz jellemezi, nem is véletlenül: egyre több magyar zenekar tud érvényesülni a német piacon. Ráadásul a helyi szakmai képviselők számára is kezd izgalmassá válni, hogy mit tud nyújtani a saját belső piacunk, így a BUSH-on idén először a német szakemberek nézőpontját is megismerhetik a jelenlévők.

Az előadók között szerepet kapnak fesztiválok és ügynökségek képviselői, az eseményen többek között ott lesz Bjorn Pfarr (Reeperbahn), Christoph Austermann (Four Artists Booking Agency), Derek Opperman (Telekom Electronic Beats), Kauke Steinhof (Zart Agency, Sacred Ground Festival), Julia Frank (Wizard Promotions), Jonas Seetge (Landstreicher Booking).

Ugyanakkor a közönség meghallgathat más nézőpontokat is, így a PR-szakértő Kathrin Wagmüller, vagy épp a norvég konzultáns Stein Bjelland előadását. A filmzenék világából olyan vendégek érkeznek, mint Thomas Golubic, aki music supervisorként működött közre a Breaking Bad, a Better Call Saul, a The Walking Dead és a Ray Donovan sorozatoknál, de az Oscar-díjas zeneszerző, Balázs Ádám képzésére is beülhetnek az érdeklődők. Szintén izgalmas szempontokkal gazdagítatja a résztvevők tudását a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) által szervezett Outbreakers’ Lab folyamatdesignere, Magda Cholyst workshopja. A HOTS nemcsak egy állandó tanácsadója, de az exportiroda vezetője, Bali Dávid révén is képviselteti magát a Hubon.

Ahogy az elmúlt években, úgy a film és a zene kapcsolata idén is kiemelt figyelmet kap: a november 14-17. között szervezett workshopokon a Music Moves Europe lehetőségei, a dalszerzőtáborok jelentősége és a másodlagos jegyértékesítő felületek is szóba kerülnek. Az esti showcase-koncertek pedig többek között olyan nemzetközi produkcióknak adnak teret, mint Erki Parnoja (az Ewert and the Two Dragons dalszerzője), a Karpov Not Kasparov, a lengyel Rosalie, vagy az Outbreakers’ Labet is megjárt cseh dalszerző, Thom Artway.