A Hangfoglaló Program bemutatja: Budapest Music Expo 2018

2018. 11. 08. Hírek

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg október elején a Budapest Music Expót, ahol a Hangfoglaló Program most először saját színpadot állított fel. Három napon keresztül szakmai előadások, könyvbemutató és pályázati tanácsadás mellett nyereményjátékokkal is készültek a Programiroda munkatársai. Most pedig egy videóban is bemutatjuk a rendezvény célkitűzéseit és a Hangfoglaló Stage programjait.

A Hangfoglaló Program országjáró turnéval ünnepelte a Nemzeti Kulturális Alap fennállásának 25. évfordulóját, ennek részeként pedig a Budapest Music Expón idén a csendes csarnokban helyet kapott egy minden eddiginél nagyobb Hangfoglaló Stage.

A kitelepülés célja az volt, hogy a Program teret adjon a különböző szakmai szervezetek találkozásának, ahogyan a zenekedvelő, laikus közönség elérése is fontos volt. Erről is beszél Facsády Orsolya, a Hangfoglaló Program koordinátora a videóban, aki mellett Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára és az Expo megálmodója is megszólal: ő az Öröm a zene kezdeményezéséről, valamint a rendezvény célkitűzéseiről mondja el gondolatait.

A videóból kiderül, hogy az Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat idei fellépőiről – a megyei versenyek nyerteseiről – jó véleménnyel voltak a felkért zsűritagok. Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának egyik tagja szerint nem is produkciók színvonala a nagy kérdés, inkább az, hogyan kapnak majd ők szakmai segítséget a továbblépéshez.

Baka Rebeka, az előző évadban Öröm a zene-győztes AŽUR zenekar énekesnője pedig a tavaly megélt élményeiről mesélt nekünk, és arról, hogy milyen sokat köszönhetnek ennek a sorozatnak és a Hangfoglaló Program támogatásának.