Welcome to INES#talents! – Három magyar zenekar is ott van Európa legtehetségesebb zenekarai között

2018. 10. 04. Nemzetközi pályázat

Miután magyarországi tagja is lett az európai zenészeket és zeneipari szereplőket összekötő INES (Innovation Network of European Showcases) nemzetközi hálózatnak, komoly lehetőségek, és ezzel együtt a nemzetközi piac felé vezető kapuk nyíltak meg a hazai formációk előtt. A Mörk, a Jónás Vera Experiment és a Platon Karataev már be is került a tehetségeket felkaroló programba.

Még a nyáron – egy júniusi cikkünkben – hírt adtunk arról, hogy a Budapest Showcase Hub is tagja lett annak az INES (Innovation Network of European Showcases) nemzetközi hálózatnak, amely az európai zenészeket és zeneipari szereplőket köti össze. A magyar partner csatlakozásával újabb, korábban elérhetetlen távolságban lévő lehetőségek nyíltak meg a feltörekvő magyar zenekarok és előadók előtt.

Az INES stábja így ugyanis már honi zenészeknek is lehetőséget teremt a nemzetközi fesztiválokon való bemutatkozásra: július végéig várták a jelentkezőket a tehetségeket felkaroló programjukba, akiknek többek között 12 nemzetközi fellépést biztosítanak.

Az INES nemrég bejelentette, hogy a több ezer jelentkező közül három magyart is kiválasztottak. Ennek értelmében a Mörk, a Jónás Vera Experiment és a Platon Karataev is INES#talent lett, így számos európai showcase-jelentkezésnél előnyt élveznek az által, hogy előre sorolják őket, és személyes szakmai továbbképzéseket tartanak nekik.

Az említett három zenekar évek óta folyamatosan azon dolgozik, hogy erősítsék és építsék a nemzetközi jelenlétüket. Az INES tehetségeiként ez vélhetően sokkal könnyebben megy majd az által, hogy akadály nélkül bizonyíthatnak a közép-kelet-európai zenei szcéna előtt.

Magyarországhoz hasonlóan új csatlakozó Csehország és Olaszország is: velük együtt immár 12 tagra bővült a szervezet. A bővülés tovább erősíti az INES céljait: a határokon átívelő szerveződés a zeneipari szereplők nemzetközi képzéséért, fejlődéséért dolgozik: a zeneipari szereplők továbbképzését segítő szakmai programok mellett figyelmet fordítanak arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a feltörekvő produkciók számára a nemzetközi színpadokon. Erre most már a hazai előadók számára is adottak a feltételek.