Einstand a Roxiget fesztiválon!

2018. 09. 12. Induló előadók

A XIV. Roxiget fesztivál és tehetségkutató volt az Öröm a zene versenysorozat legutóbbi állomása, amelyet idén először Dunaharasztiban rendeztek meg. A hat döntőbe jutott versenyzőből az Einstand zenekar került ki győztesen, így ők jutottak tovább az októberi országos döntőbe, ami október elején a Budapesti Music Expo-n lesz.

Fotó: Örömazene.hu - Einstand zenekar

Az NKA Hangfoglaló Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által támogatott Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat szeptember elsején folytatódott. A korábban Szigetszentmiklóshoz kötődő Roxiget fesztivál és tehetségkutató nagy múltra tekint vissza, 2005 óta minden évben megrendezik. Idén azonban új helyszínen, új támogatói háttérrel valósult meg: Dunaharasztiban a Városi Sportcsarnok parkolójában, Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával szervezhette meg a programokat a Roxiget csapata.

„A Roxiget nemcsak egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rockzenekarai számára, hanem egyben a térség rockzenét kedvelő közönsége számára egy igényes és ingyenes kulturális rendezvény is” – mutatta be a rendezvényt Szegedi Zsuzsa, szervező.

A hat döntős közül a szakmai zsűri szavazatai alapján végül az Einstand zenekar szerezte meg az első helyért járó jutalmat. A posztapokaliptikus turbópop stílust képviselő banda nagy lehetőségnek tartja az októberi Budapest Music Expo keretében megrendezett országos döntőt.

„Mivel egyszerűbb ma már tájékozódni a zene működéséről, a kínálat oldalon is nagyobb a kedv, sokkal több zenekar indul, mint régen. Nem könnyű egy ekkora tömegben hallatnia magát egy előadónak, ez manapság tehát nagyobb kihívásnak tűnik, mint régen” – mondta Erős József énekes, gitáros, aki a zenekar célkitűzéseiről, alapelveiről is mesélt a verseny kapcsán: „Igyekszünk minél többrétegű dalokat írni. Elsőre is hordoznak magukban egy befogadható tartalmat, de a legtöbb néha új értelmet nyer egy másik dalunk meghallgatása, egy rejtett “poén” felfedezése után. Képek állnak össze, kételyek oszlanak szét.”

Hozzájuk és a korábbi győztesekhez még két zenekar csatlakozhat: a dunaszerdahelyi és a tatabányai verseny győzteseivel lesz teljes a 2018. október 5-i döntő mezőnye, melynek idén is a Budapest Music Expo ad otthont.