Anglia és Észtország is várja a nemzetközi babérokra törő zenekarokat

2018. 09. 11. Nemzetközi pályázat

Két nemzetközi showcase fesztivál, a brit The Great Escape és az észt Tallinn Music Week is megnyitotta a jelentkezést: az egyik fő profilja Nyugat-Európa, a másiké a Baltikum, Skandinávia és az orosz piac. A Tallinn Music Weekre 2018. november 1-ig, a The Great Escape-re 2019. február 11-ig várják a nevezéseket. Aki szeretne, idén is bizonyíthat!

Fotó: Söndörgő - Facebook /Tallinn Music Week, 2018/

A Tallinn Music Week Észtország legnagyobb, nemzetközi viszonylatban is népszerű fesztiválja, ami részben showcase rendezvény – azaz konferenciaprogramok mellett rengeteg feltörekvő zenekar ad majd félórás koncerteket –, egyúttal összművészeti fesztivál is. Ezekben a napokban ellepik a várost a koncertek és a kapcsolódó programok, amelyekkel az érdeklődők egy bevásárlóközpontban, vagy éppen egy újhullámos étteremben is találkozhatnak.

A magyar zenekarok közül legutóbb a Söndörgő, a Mörk és a Mongooz & the Magnet mutathatta meg magát a világ minden tájáról érkező zenei szakemberek előtt. Az észt eseményen jellemzően skandináv, baltikumi és orosz koncertszervezők, menedzserek, lemezkiadók monitorozzák, hogy melyik zenekar lehet a következő nagy dobásuk. A fesztiválra bármely ország, bármilyen stílusú előadója jelentkezhet előadónak: érdekesség, hogy a 2018-as TMW-re közel negyven (!) magyar zenekar jelentkezett. Ezt a szándékot idén 2018. november 1-ig ezen a linken kell jelezni, ezt követően választják ki a fellépőket. A fesztivált 2019. március 25-31. között 11. alkalommal – remélhetőleg minél több magyar előadó részvételével – fogják megrendezni.

Az angliai The Great Escape kiváló lehetőség azoknak a zenekaroknak, akik a nemzetközi színtéren és bizonyítani szeretnék a sikerérettségüket és szakmai rátermettségüket. A minden évben az angliai Brighton városában megrendezett zeneipari esemény a szigetország egyik legfontosabb szakmai fesztiválja, többek között a Rag n’ Bone Man vagy Ella Eyre is itt adhatta első igazi headline-koncertjét. A nyugat-európai piacra készülő hazai zenekarok életében ez lehet a legfontosabb mérföldkő, és a Middlemist Red, valamint a the Kolin koncertjei óta most nyílik újra lehetőség arra, hogy ismét magyar zenekar léphessen fel az eseményen.

A fellépői jelentkezés 2019. február 11-ig tart – itt lehet jelentkezni – zenekarokat, énekes-dalszerzőket, DJ-ket egyaránt várnak a szervezők. A brightoni tengerparton 2019. május 9-11. között léphetnek majd fel a sikeres pályázók.