Váci találkozó: ilyen volt a VéNégy Fesztivál

2018. 07. 10. Hírek

A váci Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó az egyik legkülönlegesebb állomása volt a Hangfoglaló Program roadshowjának. A négynapos rendezvény a Duna-parti helyszín és a programkínálat miatt üde színfoltja a nyári programkínálatnak. A résztvevők megkóstolhatták a gasztro udvar finomságait, nézhettek színházi előadásokat és meghallgathatták a V4-es országok zenekarait, köztük a Hangfoglaló Program támogatottjait.

Fotók: VéNégy Fesztivál - Facebook

Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve idén is számos koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program által támogatott induló előadóktól. A hatodik alkalommal megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó keretében a SONYA, a Freakin' Disco, a RED SWAMP, a Meg Egy Cukorka, a Minimyst és az AŽUR is koncertet adott.

Rögtön a nyitónapon a Hangfoglaló Program két támogatottja lépett fel meg a Duna-parton. Előbb koraeste Korbucz Sonya zenekara, a SONYA vette birtokba a Hangfoglaló színpadot, majd hajnalban a Déli színpadon a Freakin’ Disco zenélt.

A fesztivál második napján a RED SWAMP képviselte a Hangfoglaló Program negyedik évadának induló előadóit. Felejthetetlen koncertet sikerült adniuk, miközben egy „vendégtaggal” is kiegészültek néhány perc erejéig.

A harmadik napon aztán ismét két támogatott zenekar fokozta a Hangfoglaló színpad előtt összegyűlt közönség hangulatát. Közvetlenül a Meg Egy Cukorka után a Minimyst koncertezett.

A zárónapon pedig az AŽUR mutatkozott be a fesztiválközönségnek, hogy a VOLT Fesztivál után Vácnak is megmutassák néhány új dalukat.

A Hangfoglaló Program fesztivál-roadshowja még további városokba viszi el a negyedik évadban támogatott zenekarokat, előadókat, így a VéNégy után szerdán jön a Bánkitó Fesztivál, jövőhéten pedig a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Campus Fesztivál és a Művészetek Völgye.