A Hangfoglaló Program is ott lesz az ország legnagyobb kisfesztiválján

2018. 07. 05. Hírek

Egy hét múlva kezdődik a Bánkitó Fesztivál, Nógrád megyében, ahol festői szépségű környezetben a legfrissebb hazai és külföldi bandák, illetve dj-k fognak zenélni. A folyamatosan megújuló programsorozaton a Hangfoglaló Program negyedik évadában támogatott előadók is fellépnek.

A Hangfoglaló Program évről-évre együttműködik hazánk fesztiválszervezőivel, egyrészt azért, hogy a potenciális pályázóknak, érdeklődőknek segítséget, tanácsot adjon, másrészt pedig, hogy ezeken a rendezvényeken a Program fellépési és bemutatkozási lehetőséget biztosít az adott év Induló Előadói Alprogramjában támogatást nyert produkcióknak. Hazánk legizgalmasabb, eltérő elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve összesen 58 koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program zenészeitől, zenekaraitól, melyek közül az egyik legizgalmasabb helyszín a Bánki-tó partján szervezett fesztivál

Progresszív, kortárs, folyamatosan megújuló: ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni a Bánkitó zenei programját, amelyben idén több, a Hangfoglaló Program által támogatott zenekar is helyet kapott. „A célunk az, hogy összehozzuk a környék produkcióit és megmutassuk az európai zenei színtér legfrissebb és legizgalmasabb bandáit. A Bánkitón idén megtudhatod, mit hallgatnak majd a többiek jövőre” – vallják a fesztivál szervezői.

Ha hiszünk nekik, akkor a közeljövőben sokat hallunk még a hangfoglalós fellépőkről is: július 11-én az EPMK, július 12-én a SONYA, július 13-án a Papaver Cousins, július 14-én pedig a Freakin’ Disco zenél majd a Mocsár és a Tószínpadon.

A Hangfoglaló Program roadshowja júliusban további helyszíneken folytatódik, jön még a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Campus Fesztivál, végül pedig a Művészetek Völgye.