A Dunakanyar zenéje: Hangfoglaló Program a váci VéNégy Fesztiválon

2018. 07. 03. Hírek

Csütörtökön kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó a váci Duna-parton. A különleges vízparti helyszínen szervezett rendezvénysorozat programjában a V4 országok legizgalmasabb koncertzenekarai között a Hangfoglaló Program induló előadóit is megtalálhatjuk.

A Hangfoglaló Program évről évre számos zenei fesztiválon van jelen. Egyrészt azért, hogy a potenciális pályázóknak, érdeklődőknek segítséget, tanácsot adjon. Másrészt ezeken a rendezvényeken a Program a legnépszerűbb fesztiválokkal együttműködésben fellépési és bemutatkozási lehetőséget biztosít az adott év Induló Előadói Alprogramjában támogatást nyert produkcióknak. Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve összesen 58 koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program zenészeitől, zenekaraitól.

Ezek közé a fesztiválok közé tartozik a hatodik váci VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó is. A programsorozat leginkább azoknak szól, akik a legnagyobb fesztiválok forgatagával szemben az emberléptékű rendezvényeket részesítik előnyben: szívesen pihennek és fürdőznek árnyas vízparton, vevők a kortárs színházi kultúrára, kíváncsiak a legjobb hazai és V4 országokból érkező zenekarokra.

Akik között – a Hangfoglaló Program saját színpadán – a Program támogatott előadói is ott lesznek.  Négy nap alatt hat zenekar mutatkozik be a váci közönségnek: első nap a SONYA és a Freakin’ Disco, második nap a RED SWAMP, harmadik nap a Meg Egy Cukorka és a Minimyst, az utolsó napon pedig az AŽUR.

A Hangfoglaló Program roadshowja júliusban további helyszíneken folytatódik, a VéNégy Fesztivált követi a Bánkitó Fesztivál, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Campus Fesztivál majd pedig a Művészetek Völgye.