Újra zenével telt meg a Tisza-part

2018. 06. 26. Hírek

Szombaton véget ért a 13. alkalommal megrendezett szolnoki Tiszavirág Fesztivál. Közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális rendezvénye zenei, gasztronómiai és kulturális programjaival ismét ezreknek nyújtott kikapcsolódási lehetőséget. A Hangfoglaló Program közreműködésével pedig öt induló előadói támogatott is felléphetett a fesztiválon.

Fotók: Tiszavirág Fesztivál - Facebook

Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve idén is számos koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program által támogatott induló előadóktól. A szolnoki Tiszavirág Fesztiválon öt nap alatt az Aurevoir., a The Mabon Dawud Republic, a Papaver Cousins, I Am Soyuz és a Shaibo is koncertezett.

Az Aurevoir. a nyitónapon lépett fel a PálinKaLand színpadon, de a korai időpont ellenére is szép számú közönség gyűlt össze. Az pedig, hogy az apró színpadra nem is fért fel az etho-beat stílusban alkotó zenekar összes tagja, csak családiasabbá tette a koncertet.

A következő napon a The Mabon Dawud Republic lépett a Maláta színpadra. A progresszív afrobeatet képviselő formáció az elmúlt időszakban leginkább a lemezük készítésére koncentrált, így kevés fellépést vállaltak. A Tiszavirág Fesztivál közönségének már csak ezért is különleges élményben lehetett része.

A Papaver Cousins késő esti koncertjének a Park színpad adott helyet a harmadik napon. A zenekar már nagyon rutinosan mozog itthoni és külföldi fesztiválok színpadain. Ennek megfelelően profi koncertet adtak Szolnokon is, a közönség legnagyobb megelégedésére.

A pénteki nap sem maradt hangfoglalós nélkül: I am Soyuz lépett fel. Az énekes-dalszerző, multi-instrumentalista Bozóky Felicia 2012-ben kezdett zenei szólóprojektjébe, dalszövegeiben olyan témákkal foglalkozik, mint például milyen érzés az űrben elveszettnek lenni. Ebbe az utazásába pedig most a fesztiválozók is örömmel kapcsolódtak be.

A zárónapon aztán a Shaibo vitte a Hangfoglaló Program zászlóját. A négytagú jazzes-soulos elemekkel tarkított popzenét játszó csapat nemrég kiadott Naked Feet című lemezét először hozhatta el Szolnokra. A közönségnek így egészen új dalokat tudtak megmutatni a PálinKaLand színpadon.

A Hangfoglaló Program fesztivál-roadshowja tovább folytatódik, következik előbb a váci VéNégy Fesztivál, aztán pedig a Bánkitó.