Virágzó könnyűzene: Hangfoglaló Program a Tiszavirág Fesztiválon

2018. 06. 19. Hírek

Ma kezdődik a 13. szolnoki Tiszavirág Fesztivál. A rendezvény zenével, gasztronómiai különlegességekkel, kulturális programokkal tölti meg a Tisza-partot egészen szombatig. Közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális programsorozatán ráadásul három színpadon a Hangfoglaló Program támogatottjai is fellépnek.

 A Hangfoglaló Program évről évre számos zenei fesztiválon van jelen. Egyrészt azért, hogy a potenciális pályázóknak, érdeklődőknek segítséget, tanácsot adjon. Emellett ezeken a rendezvényeken a Program a legnépszerűbb fesztiválokkal együttműködésben fellépési és bemutatkozási lehetőséget biztosít az adott év Induló Előadói Alprogramjában támogatást nyert produkcióknak.

A Tiszavirág Fesztivál résztvevői 2006 óta ünneplik a Tisza folyó varázslatos természeti attrakcióját, a kérészek virágzását.  A közel egyhetes eseményt az apró rovarok nászának időpontjában rendezik meg. Az egyedülálló jelenséget számos kísérőprogram teszi évről-évre még színesebbé és változatosabbá.

A Hangfoglaló Program ezen a látogatott és nagy hagyományokkal rendelkező rendezvényen öt induló előadói támogatott fellépését biztosítja. Az Aurevoir. rögtön a nyitónapon ad koncertet a Tiszavirág Fesztivál PálinKaLand színpadán. A The Mabon Dawud Republic támogatottjaink közül egyedüliként a Maláta színpadon lép a Tiszavirág Fesztivál közönsége elé. Június 20-i koncertjük izgalmas színfoltja lesz a fesztiválnak. A már nemzetközi vizeken evező Papaver Cousins azért a hazai fesztiválszezont sem hagyja ki: ők a fesztivál Park színpadán június 21-én fognak koncertet adni. Június 22-én, pénteken az I Am Soyuz, azaz Bozóky Felícia énekes-dalszerző, multi-instrumentalista 2012-ben útjára indított zenei projektjét ismerheti meg a fesztivál közönsége, ahol az utolsó napon, június 23-án a PálinKaLand színpadon végül a Shaibo ad majd koncertet.

Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve összesen 58 koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program zenészeitől, zenekaraitól. A nyáron 20 hangfoglalós előadó járja majd az országot, akik több mint 10 fesztiválon lépnek fel. Ezen a héten a Tiszavirág Fesztiválon, aztán legközelebb július elején a váci VéNégy Fesztivál keretében.