A Csinibaba szabadtéri vetítésével folytatódik a Könnyűzenei filmklub

2018. 06. 18. Könnyűzenei örökség

Ingyenesen és új helyszínen folytatódik a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának filmklubja, az Extázis héttől tízig. Az 1997-es Csinibaba című filmet június 26-án a TRIP Hajó teraszán vetítjük. A filmklub házigazdája ezúttal is Gelencsér Gábor lesz, aki Tímár Péterrel, a film rendezőjével beszélget majd.

A Könnyűzenei filmklub következő filmje az 1997-es Csinibaba lesz. Tímár Péter alkotása 1962-ben játszódik, központi eleme pedig a Kommunista Ifjúsági Szövetség által meghirdetett „Ki Mit Tud?”, amelynek győztesei kimehetnek a vasfüggönyön túli Helsinki Világifjúsági és Diáktalálkozóra.

A következő előadás több szempontból is rendhagyó lesz. Egy moziterem helyett, most szabadtéri vetítésen vehetnek részt az érdeklődők a TRIP teraszán. A Kassa-TRIP hajó 1939-ben épült, ez az egyetlen megmaradt magyar tengerjáró hajó. 2017 nyarán teljeskörű felújításon esett át, szeptembertől pedig a Batthyány téren ad újabb budapesti szórakozási lehetőséget a Dunán.

Szintén örömteli fejlemény, hogy a részvétel ezúttal ingyenes, de a korlátozott férőhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött. Aki egy különleges helyszínen különleges filmélményre vágyik, az az rsvp@hangfoglalo.hu címen biztosíthatja a helyét. A részvételi szándékot érdemes időben jelezni, a helyek vélhetően hamar elfogynak.

A filmklub házigazdája ezúttal is Gelencsér Gábor, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Filmtudomány Tanszékének az oktatója lesz, aki Tímár Pétert, a film rendezőjét, forgatókönyvíróját és egyben vágóját fogja kérdezni.

A Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja a zene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba. A vetítés keretében a szervezők a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és természetesen a filmekről szóló beszélgetésekre is marasztalják a résztvevőket.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/186693845373667/