Két győztes Egerből is: újabb holtverseny az Öröm a zene sorozatban

2018. 06. 07. Induló előadók

Június első napjaiban rendezték meg az egri Bolyki Pincészetben az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivált. Ez az esemény volt az Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat heves megyei állomása. A soproni helyszínhez hasonlóan, ezúttal is erős volt a mezőny, amit jól mutat, hogy a zsűri itt sem tudott egyetlen győztest választani: a Baron Mantis és a TheShowCrew is továbbjutott az októberi döntőbe.

Fotó: TheShowCrew – http://oromazene.hu/

A tehetségkutató napján beköszönő forróságot és a tűző napsütést az egri borospincék hűsítő árnyéka mellett egy-két futó zivatar és az idei ÉTER Pluszon színpadra lépő együttesek remek dalai enyhítették. Magyarország legnagyobb szabadtéri tehetségkutató fesztiválján csak úgy záporoztak a nevezések és a jobbnál jobb produkciók.

A 160 jelentkező közül végül 19 feltörekvő zenekar, 15 DJ és 9 egyéni előadó jutott tovább a döntőbe. A produkciókat élőben meghallgató, egységes szempontrendszer szerint bíráló zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen rendkívül változatos zenei stílusokat kellett értékelniük; végül nem is tudtak egyetlen győztes választani, így plusz egy zenekar juthatott tovább az Öröm a zene döntőjébe, és plusz kettő nyerhetett fellépést az idei Strand Fesztiválra.

„Magyarországon nagyon sok olyan még fel nem fedezett tehetség van, akiben ott a potenciál, és nagy karrier előtt áll. Az idei ÉTER Plusz Tehetségkutatón egy részüket támogattuk azáltal, hogy szakmailag kiteljesedhessenek, kapcsolatokat építhessenek, eszközparkjukat bővíthessék, és nevüket megismerhesse az ország – akár fesztiválon való fellépéssel, akár médiamegjelenés útján” – nyilatkozták a szervezők, akik különösen büszkék az idei mezőnyre.

Fotó: http://www.eterfesztival.hu/

A nyertesek névsora között megtalálható a Baron Mantis és a TheShowCrew, ők megosztva lettek első helyezettek, így továbbjutottak az Öröm a zene októberi döntőjébe, ahol már a milliós fődíjakért zenélhetnek.

De a többi zenekar sem távozott üres kézzel: a Sziget Fesztiválra nyert fellépési lehetőséget a The Anahit, míg a Strand Fesztiválra a Z.enemi és a Before The Last zenekarok mehetnek. Az A38 Hajó színpadán pedig  a szintén Egerben bemutatkozó Tiansen és a PlasticOcean együttesek mutathatják meg a szélesebb publikum előtt, hogy mit tudnak.

Az Öröm a zene sorozat tovább folytatódik: június 9-én Törökszentmiklóson az AztaQ zenei tehetségkutató következik, majd június 10-én Budapesten, a TRIP Hajón rendezik meg a Fülesbagoly Tehetségkutatót. Június 16-án pedig Szarvason a Dobbantó tehetségkutató keretében keresik a környék legígéretesebb csapatát.