A Feszt! Egerrel folytatódott a Hangfoglaló-fesztiválszezon

2018. 06. 06. Hírek

Izgalmas koncertek indították a nyári szezont a Bolyki-völgy tíz méteres falai között. A Feszt!Eger keretében május 31. és június 2. között – a gyönyörű környezet mellett – a legmenőbb magyar zenekarok gondoskodtak a különleges hangulatról. A Hangfoglaló Program támogatottjai pénteken és szombaton is felléptek.

Fotó: https://www.facebook.com/shaibomusic/

A festői környezetben szervezett, Feszt!Eger fesztivál idén is a hazai könnyűzenei élet krémjét vonultatta fel, így tényleg minden feltétel adott volt a felhőtlen kikapcsolódáshoz: a programok magával ragadó hangulatát a különleges  helyszín is tovább fokozta. A fesztivál egy parkosított riolittufa kőbányában található, ahol az óriási sziklafalakra vetített fényfestés szemet gyönyörködtető látvány nyújt.

A háromnapos rendezvény kifejezetten a magyar zenekarokra koncentrál – azon belül azonban mindig a legszélesebb zenei palettát öleli fel. Idén a legnagyobb koncerteket a Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, a Hiperkarma és a Road adta.

A fellépők sorából természetesen nem maradhattak ki a Hangfoglaló Program induló előadói. Egerben fellépett  a Shaibo: a négytagú art-pop formáció kifinomult popzenéjüket jazzes-soulos elemekkel vegyíti, ami tökéletesen passzolt a Feszt!Eger hangulatához. A zenekar egyébként a napokban jelentette meg legújabb Naked Feet című lemezét.

                                             Fotó: https://www.facebook.com/megegycukorka/

Szombaton a Meg Egy Cukorka adott koncertet a Bolyki-völgyben. A zenekar kezdetben alternatív rockot játszott, mára azonban egyre több britrockos vonás jelenik meg műveikben. A 2017-ben indulói előadók között támogatást nyert zenekar még dolgozik új albumán, de néhány dalukat már az egri közönség előtt is eljátszották.