A Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának következő vendége: D. Nagy Lajos

2018. 05. 17. Könnyűzenei örökség

D. Nagy Lajossal, a Bikini énekesével folytatódik május 23-án a Hangfoglaló Program múltidéző sorozata. A nosztalgikus hangulatú beszélgetés helyszíne ezúttal is a Magyar Rockhírességek Csarnoka lesz. Érdemes időben regisztrálni, mert hamar elfogynak a helyek!

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a rocktörténeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét. A talkshow következő – május 23-án esedékes – eseményén is Lévai Balázs kérdezi a művészt életútjáról, zenéjéről, pályafutásáról. A sorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról.

D. Nagy Lajos a Rolls Frakcióban kezdte pályafutását 1978-ban, mely zenekar a hazai rock paletta izgalmas színfoltja volt rendszerkritikus szövegvilágával és egyedi hangzásával. Az együttes feloszlása után 1985-ben a Bikini új énekese lett, Nagy Ferót követve a poszton. Az új felállás nagy sikereket ért el, olyan klasszikusok köthetők a nevükhöz, mint az Adj helyet vagy a Közeli helyeken. 1992-ben a Bikini feloszlott, de D. Nagy Lajos nem tűnt el a színről. Trunkos Andrással létrehozta a D. Nagy és a Frakció együttest, és két albumot is megjelentettek. Később szólólemeze is készült, mely a Monokini címet kapta. A Bikini azonban – D. Nagy Lajossal a fedélzeten – 1997-ben visszatért, és napjainkban is koncertezik.

A 2018. május 23-án esedékes, soron következő beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az rsvp@hangfoglalo.hu címen lehet.