A könnyűzenei filmklubban következik: Rock térítő

2018. 05. 14. Könnyűzenei örökség

Folytatódik a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának filmklubja, az Extázis héttől tízig. A beszélgetésekkel is kiegészülő vetítések tavaszi évadának utolsó előadásában az 1988-as Rocktérítő című film következik. Május 17-én a filmklub házigazdája Gelencsér Gábor lesz, aki Vass Norbertet, a hazai punk és az underground szcéna kutatóját fogja kérdezni a vetítést követő beszélgetés során.

A Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja a zene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba. A hatvanas évek tvisztelő, stoppoló fiataljai helyett ezúttal a csöveseké és a földalatti figuráké lesz a filmvászon, a vetítendő alkotások a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundjára koncentrálnak.

A Kino Moziban havi rendszerességgel szervezett vetítéseken könnyűzenei szempontból is fontos magyar filmeket nézhet meg a közönség. A május 17-i előadás keretében Xantus János alkotása, a Rocktérítő (1988) kerül terítékre. A rendhagyó és különleges hangulatú zenés dokumentumfilm játékfilmes és kísérleti szegmenseket is tartalmaz. A történet a korszak egyik nagy lázadójának, a budapesti underground nyughatatlan provokatőrének sorsát követi végig, egészen a sorsfordulatig, azaz Pajor Tamás megtéréséig – mely valószínűleg a haláltól mentette meg az önpusztító zenészt.

A filmklub házigazdája ezúttal is Gelencsér Gábor, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Filmtudomány Tanszékének az oktatója lesz, aki a hazai punk és az underground szcéna kutatóját, Vass Norbert történészt fogja kérdezni a vetítést követő beszélgetés során.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/215329149196713
Jegyvásárlás: http://kinocafemozi.hu/filmek/konnyuzenei-filmklub-rock-terito?het=2018-20
Jegyár: 600 Ft. A vetítésre jegyek csak korlátozott számban kaphatók!