A nyár legszínesebb 10 napja

2018. 05. 11. Hírek

Bejelentették a 28. Művészetek Völgye Fesztivál programjait, melynek keretében 2018. július 20-29. között három település – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend – megtelik zenével és művészettel. A koncertekkel, színházi produkciókkal, irodalmi programokkal tarkított fesztiválon ráadásul idén először Hangfoglaló Udvar is várja a látogatókat.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja tíz napon át várja a látogatókat korosztálytól, érdeklődési körtől függetlenül, hiszen mindenki számára kínál olyan kulturális programot, amiben érdemes lehet elmerülni. A Művészetek Völgye Fesztivál az Európai Unió által meghirdetett 2018-as Kulturális Örökség Európai Évének kiemelt eseménye.

Egyben pedig az első alkalom, amikor a megújult Hangfoglaló Program saját udvarral vesz részt a programkínálatban. Ezen a színpadon főleg a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának idei zenekaraival lehet majd találkozni, de más feltörekvő és ismertebb együtteseket is meghallgathatunk. Fellép az udvarban az Induló Előadói Alprogram keretében támogatott számos zenekar, többek között az I am Soyuz, a The Bluebay Foxes, az IDEGEN, a SONYA és a Shaibo. De ebben az udvarban ad majd koncertet a Fran Palermo, a Drastic Putto, az Elefánt vagy épp a yesyes is.

A 28. Művészetek Völgye 28 színpadán több mint 1500 program közül válogathatnak majd az ide látogatók. Megújult a fesztivál applikációja is: ennek segítségével már azt is nyomon lehet majd követni, hogy éppen hol jár a települések között folyamatosan közlekedő Csigabusz. A Művészetek Völgye további helyszíneiről és programjairól ITT lehet olvasni!