Öröm a zene – a Dunántúlon folytatjuk

2018. 04. 12. Induló előadók

Az ország minden megyjében lehetőséget kapnak kezdő zenészek, zenekarok az Öröm a zene tehetségkutató és gondozó sorozatnak köszönhetően. Az NKA Hangfoglaló Program által is támogatott rendezvény áprilisban a nyugati országrészben – Balatonalmádiban és Martonvásáron – folytatódik.

A Hangfoglaló Program indulása óta fontosnak tartja, hogy a könnyűzenei utánpótlás, a kezdő formációk szakemberek előtt, a továbblépés reményében mutathassák meg magukat. Ezért támogatja 2015 óta a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által is segített Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozatot. Az együttműködésnek köszönhetően ma már hazánk minden megyéjében és határon túl is rendeznek közel azonos szabályok és elvek szerint tehetségkutatókat. A idei évadban már 25 város vesz részt a programban az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Kollégiuma 15 millió forintos támogatásának köszönhetően.

A következő állomás április 14-én Balatonalmádi, ahol az Élő-Zene Tehetségkutató ad helyet az Öröm a zenének. A verseny győztese lehetőséget kap arra, hogy automatikusan ott legyen a Hangfoglaló Program ötödik évadában az Induló Előadói Alprogram meghallgatásán. Ez azt is jelenti, hogy a nyertes esélyt szerez a Hangfoglaló Program 2 millió forintos támogatásának elnyerésére. A zsűribe a megszokott rend szerint a Program is delegál két tagot – ezúttal Andrásik Remot, a Hangszeresek Országos Szövetségének (HANOSZ) főtitkárát és Molnár Csillát, a Halott Pénz menedzserét, valamint a New Beat programsorozat társszervezőjét.

Balatonalmádi után, április 22-én Martonvásáron a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, a Fülesbagoly Tehetségkutató keretében rendezik meg az Öröm a zenét. Ennek a versenynek a győztese ráadásul sok más díjban is részesül amellett, hogy bekerül a Hangfoglaló Program soron következő, induló előadói meghallgatására. Egy 5.000.000 forint értékű sajtómegjelenést is kap a győztes zenekar a PR Garden kommunikációs ügynökség sajtókampánya keretében. A 2018-as Szegedi Ifjúsági Napokon és a Budapest Music Expón is garantáltan felléphet az első helyezett. Emellett egy 3 számos hanganyag komplett elkészítését ajánlotta fel a SuperSize Recording stúdió, valamint egy féloldalas interjút jelentet meg róluk a Rockstar Magazin. A Hangfoglaló Program által delegált zsűritagok Martonvásáron Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Warnusz Zsuzsa zenész lesznek.