A könnyűzenei filmklubban következik: Jégkrémbalett

2018. 04. 11. Könnyűzenei örökség

Folytatódik a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának filmklubja, az Extázis héttől tízig. A beszélgetésekkel is kiegészülő vetítések tavaszi évadában az 1984-es Jégkrémbalett című film következik. Április 19-én a filmklub házigazdája Pápai Zsolt lesz, aki Wahorn Andrást és Kamondy Ágnest fogja kérdezni a vetítést követő beszélgetés során.

A Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja a zene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba. A hatvanas évek tvisztelő, stoppoló fiataljai helyett ezúttal a csöveseké és a földalatti figuráké lesz a filmvászon, a vetítendő alkotások a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundjára koncentrálnak.

A Kino Moziban havi rendszerességgel szervezett vetítéseken a hatvanas-hetvenes évek könnyűzenei szempontból is fontos magyar játékfilmjeit nézheti meg a közönség. Az április 19-i előadás keretében Wahorn András alkotása, a Jégkrémbalett (1984) kerül terítékre. A filmklub házigazdája ezúttal Pápai Zsolt, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Filmtudomány Tanszékének oktatója lesz, aki a film rendezőjét és forgatókönyvíróját, Wahorn Andrást és egyik szereplőjét, Kamondy Ágnest fogja kérdezni a vetítést követő beszélgetés során.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/424763637937377
Jegyvásárlás: http://kinocafemozi.hu/filmek/konnyuzenei-filmklub-jegkrembalett?het=2018-16
Jegyár: 600 Ft. A vetítésre jegyek csak korlátozott számban kaphatók!