Backstage Extra - Ez a magyar klubhelyzet (A Hangfoglaló Program kutatásának bemutatása, évzáró fórum és networking)

2017. 11. 23. Jogdíj kampány

December 6-án folytatódik a Backstage fórum, az NKA Hangfoglaló Program zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata az A38 Hajón. Az esemény ezúttal a hazai klubélet helyzetét és lehetőségeit helyezi a középpontba, az NKA Hangfoglaló Program saját kutatásának prezentációjával, a legkülönfélébb hátterű klubok képviselőinek, sikeres médiaszakemberek, koncertszervezők, és népszerű zenei előadók bevonásával.

A 9:30-kor induló programot Bajnai Zsolt a Hangfoglaló Program megvalósításáért felelős kollégium vezetője nyitja meg.

Az első szekcióban a Hangfoglaló és Publicus Research 2017-es kutatásának eredményeiről, a magyar klubok profilépítéséről, progampalettájáról, kommunikációjáról, infrastruktúra-fejlesztésről, célokról és stratégiákról láthat részletes prezentációt a közönség.

A vizsgálat elemző bemutatását követően vidéki és fővárosi klubok képviselői beszélgetnek a hazai klubélet sokrétűségéről, viszonyairól, országos kontextusban.

A délutánt Linczényi Márk előadása indítja a popzene kommunikációs felületeiről és stratégiáiról értekezve, ismertetve a zenei szponzorációban rejlő lehetőségeket.

A konferencia további részében megismerkedhetnek az érdeklődők elsősorban a független promóterek tevékenységével, viszonyrendszerével, a koncertszervezőket érintő és lázban tartó, aktuális kérdésekkel Lehóczki Zsófia (Hangfoglaló Program) és az ismert menedzser Kovács Ákos Dadan közvetítésével.

A délután záróepizódjában a sikertörténetek is hangot kapnak. Csorba Lóránt – Lóci játszik, Lábas Viki – Margaret Island, Fehér Gábor és Palágyi Máté – Bohemian Betyars mesélik el a hallgatóknak, hogyan és mire érdemes felhasználni a könnyűzenei támogatást.

Hat órától kétórás networkingre kínál lehetőséget a rendezvény szervezett keretek között, majd az estet a The BlackBirds Beatles Emlékzenekar zárja.

A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött.

A regisztráció IDE kattintva végezhető el. 

Részletes programleírás az esemény facebook oldalán található.