Intenzív őszkezdésen van túl a HOTS

2017. 10. 05. Nemzetközi pályázat

Az elmúlt hetek során öt országban kilenc zenekar képviselte a magyar könnyűzene sokszínűségét öt látható méretű szakmai eseményen, amivel hivatalosan is kezdetét vehette a HOTS őszi szezonja.

A litván LOFTAS Festen a Mörk koncertje aratott látható sikert – a zenekarról az Europavox is elismerően cikkezett, valamint az ott megismert izlandi rapbandát, az Úlfur Úlfurt azóta Budapestre is elhívta az Elbjazzes sikere óta kiemelkedő nemzetközi figyelemnek örvendő zenekar, akik a jövő évi Eurosonicon is jelen lesznek majd. A hamburgi Reeperbahnon idén az Ivan & the Parazol és a Belau került kiválasztásra, ám a két zenekar közel teltházas koncertjei előtt a HOTS a CEEntral Party részeként, a régió exportirodáival közösen tartott fogadást a The Mad Hatterben, ahol a nyugat-európai piac véleményformálói, piaci szereplői is érdeklődtek a közép–kelet-európai zenei életről.

A bécsi Waves Viennán a HOTS önálló fogadást tartott a NUU Gallery-ben, ahol negyed óra alatt elfogytak a kihelyezett bakelitek és hátizsákok, valamint többen érdeklődtek az ott akusztikus koncertet adó, és onnan New Yorkba utazó Babé Sila után is – rajta kívül a Belau és a Dope Calypso képviselték a HOTS-ot a fesztivál három napján. Ezzel egyidőben Dél-Koreában három magyar produkció alapozta meg a távol-keleti piacra való belépést: Jónás Vera, a Japánt és Kínát is végigturnézó Bohemian Betyars, valamint a Papaver Cousins több koncertet is adtak a Zandari Festa ideje alatt, és reméljük, hamarosan a HOTS is láthatóbban megjelenhet az ottani piacon, streaming szolgáltatóknál és a fesztiválszínpadokon.

Október első hétvégéjén harmadik alkalommal rendezik meg az Indirekt belgrádi showcase-fesztiválját, ahol a Dope Calypso és a The Immigrants fogadta el a szervezők megkeresését.

Az eseményen közös panelben képviselteti magát a november 15–17. között megrendezésre kerülő Budapest Showcase Hub (BUSH) és a HOTS is. A következő hónapok számunkra is a budapesti eseményről szólnak majd a Nouvelle Prague-ot követően.