Magyarok a MIDEM-en és a Seazone-on

2017. 06. 14. Nemzetközi pályázat

Sűrű hetet zárt a Cseh Tamás Program nemzetközi jelenlétet erősítő márkája, a HOTS. Előbb egy húszfős delegáció vett részt a cannes-i MIDEM-en, a hétvégén pedig három magyar produkció is fellépett a lengyelországi Seazone showcase-fesztiválon.

Fotó: MIDEM

Az európai zeneipar egyik legfontosabb eseményén, a cannes-i MIDEM-en nem először van magyar pavilon, idén azonban egy húszfős delegáció is képviselte a magyar könnyűzenét a legnagyobb európai zenei vásáron. A több mint háromezer nemzetközi szakmabelit és 35 ország delegáltjait fogadó MIDEM-et egy zárt kerekasztal-beszélgetés előzte meg Budapesten: a francia szervezők ekkor mérték fel a magyar könnyűzene láthatóságához szükséges stratégiai lépéseket. A nyílt jelentkezéses delegáció tagjai pedig három napon át értékesíthették és mutathatták be katalógusaikat, dalaikat a világ legfontosabb zeneipari szakembereinek, sync ügynökeinek, publishereinek. A pavilonban való jelenléten túl egy “Meet the Hungarians” nevű villámtárgyalás-sorozat, speed meeting is megrendezésre került.

A második alkalommal megrendezett sopoti SeaZone nemcsak a lengyel piac zeneiparát, hanem a brit és német piacot is igyekszik összehozni. A tengerparti showcase és konferencia lényege, hogy bemutassa a közép-kelet-európai zene diverzitását, idén először pedig egy magyar helyszín is kinyithatott: a TAN nevű klubban az esemény főnapján, szombaton állt színpadra a Nagy-Szín-Pad!-döntős Mörk, a BBC Radio által rotációban játszott Belau és az Iamyank, a HOTS első tematikus lengyelországi aktivitásán.