Budapesten a Hangszert a kézbe!

2017. 06. 13. CSTP Hírek

Nyolcadik állomásként, hét magyar nagyváros után Budapestre érkezik a Hangszert a kézbe! A Cseh Tamás Program és a Hangszeresek Országos Szövetsége interaktív hangszerkiállítása a Várkert Bazárban lesz június 21. és 24., tehát A zene ünnepe és a Múzeumok éjszakája között. Több mint száz kipróbálható hangszer, gyerekeknek, fiataloknak és bárkinek, aki érdeklődik a hangszeres zenélés iránt. Mindez ingyenesen!

A Hangszert a kézbe a Várkert Bazár Déli palotájában várja a vendégeket (bejárat az Erzsébet-lépcső és a reneszánsz kert felől). Délutánonként 14 órától 21 óráig több mint száz hangszert – gitárokat, basszusgitárokat, dobokat, billentyűsöket, házistúdió-eszközöket – lehet kipróbálni hozzáértő szakértők segítségével. A kiállítás szombaton, a Múzeumok éjszakáján egészen éjfélig tart nyitva.

A nap folyamán a látogatók örömzenélhetnek is, rögtönzött ritmusokkal vagy éppen kreatív dalszövegekkel ismerkedhetnek a zenélés örömével.

Nem kell profi hangszeresnek lenni! A Hangszert a kézbe éppen azokhoz az érdeklődőkhöz szól, akik örömmel próbálnák ki, akár elmélyült zenei tudás nélkül is a különböző hangszereket.

A Hangszert a kézbe remek nyári kikapcsolódás lehet a család minden tagja számára, akár a délutáni, akár a koraesti órákban. A szervezők különösen a gyerekeket és fiatalokat várják, akik talán éppen itt döntik majd el, hogy milyen hangszeren szeretnének tanulni. Itt senki sem szól rájuk, ha erősebben ütik meg a pergőt vagy rosszul fognak le egy C-dúr akkordot. A lényeg a páratlanul gazdag hangszerpark szabad kipróbálása.

A Hangszert a kézbe hivatalos dala

A kiállítás ideje alatt a Várkert Bazár Öntőház udvarán és a Szárazárok színpadon zajlik a CSTP Feszt, amely a magyar könnyűzenét támogató NKA Cseh Tamás Program elmúlt három évét bemutató élőzenés fesztivál. A CSTP Feszt szintén ingyenesen látogatható, így a hangszerek kipróbálása előtt-után rögvest meg is lehet nézni-hallgatni, mire mennek ugyanezekkel a hangszerekkel a “profik”.

Hangszert a kézbe
Interaktív hangszerkiállítás

2017. június 21-24., Budapest, Várkert Bazár
Nyitva: hétköznapokon 14-21 óráig, szombaton, a Múzeumok éjszakáján 14-éjfélig.
A belépés és a hangszerek kipróbálása ingyenes!
A kiállítást a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi az NKA Cseh Tamás Program támogatásával. A kiállítás fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke.