Eltávozott nap a Kino Caféban

2017. 04. 10. Könnyűzenei örökség

Az Extázis héttől tízig elnevezésű filmklub vetítésein a hatvanas-hetvenes évek könnyűzenei szempontból is fontos magyar játékfilmjei a Kino Cafe moziban, havonta egy csütörtökon. Április 20-án az Eltávozott napot, Mészáros Márta első filmjét vetítjük, utána K. Horváth Zsolt történész, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatója a vendég.

A hatvanas években nyár felé tetőzött az ifjúsági probléma.” Cseh Tamástól és Bereményi Gézától tudjuk ezt, s ugyancsak ők árulják el A hatvanas évek című dalukban, hogy filmek is készültek ekkoriban – tvisztelő, autóstoppos fiatalokról. Az NKA Cseh Tamás Program és a Hangőr Egyesület közös filmklubja ezek közül a filmek közül válogat, különös tekintettel a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseire.

Április 20-án 19 órától Mészáros Márta első filmjét az 1968-ban készült Eltávozott napot vetítjük, Kovács Katival a főszerepben. A vetítés után K. Horváth Zsolt történész, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatója a vendég.