A HOTS Tallinnban

2017. 04. 03. Nemzetközi pályázat

A Tallinn Music Week a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb showcase-, azaz bemutatófesztiválja. Az ezernél több európai delegált egy héten át tárgyalt, hallgatott előadásokat és beszélgetéseket és nézett bemutatókoncerteket. A résztvevők között a legnagyobb küldöttséget a magyarok adták: a 44 fős delegáció kiutazását a Cseh Tamás Program támogatta. A két fellépő zenekar a Blahalouisiana és a Kéknyúl volt.

A tegnap véget ért Tallinn Music Week jelentőségét jól mutatja, hogy maga Kersti Kaljulaid, az észt köztársasági elnök nyitotta meg a rendezvényt. A Cseh Tamás Program által létrehozott magyar könnyűzenei exportmárka, a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes a groningeni Eurosonic és a ljubljanai MENT után idén harmadszor küldött nagyobb delegációt nemzetközi fesztiválra.

A zenei programban két magyar zenekar kapott lehetőséget. A Blahalouisiana és a Kéknyúl is hatalmas sikerű koncertet adott, ez utóbbi egy funk tematikájú showcase-programban szerepelt. Nem véletlen, hogy a Kéknyúlra lényegében alig fértek be az érdeklődők, és a zenekar után azóta is folyamatos az érdeklődés. A Blahalouisiana pedig meghívást kapott Hágába, az április 27-i “királynapi” eseményre, amely Hollandia egyik legnagyobb szabadtéri ünnepi rendezvénye.

A TMW programjával párhuzamosan megrendezett Songwriters' Camp nemzetközi dalszerzőtábor résztvevői közé Molnár Tamást (Anti Fitness Club, Jetlag) hívták meg a fesztivál kurátorai.

A magyar küldöttség fogadást is adott, amelyen száz külföldi vendég vett részt. A fogadás akusztikus minikoncertjei, magyar ételspecialitásai, borai és pálinkái, no meg a Kiégő Izzók speciális vizuálja komoly sikert arattak.

Galéria a fesztiválról >>>