Hangszert a kézbe Nyíregyházán

2017. 03. 29. CSTP Hírek

A Cseh Tamás Program országjáró hangszersimogató roadshow-ja Nyíregyházára érkezett. A korábbi városokhoz, Szolnokhoz és Debrecenhez hasonló sikerrel nyílt meg a rendezvény: több száz gyerek próbálhatta ki a száznál több hangszert. A CSTP és a HANOSZ rendezvénye szombatig tart.

A nyíregyházi állomást a Váci Mihály Művelődési Központban Dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere, Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglene Kollégium vezetője és Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára nyitotta meg.

Bajnai Zsolt úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy aki most kipróbálja valamelyik hangszert, nem csupán megszeretheti a muzsikálást, de egyszer talán zenész is válhat belőle. Ulrich Attila is elmondta, hogy első útja a hangszerekhez vezett. Neki egykor nem adatott meg a lehetőség, de most minden gyerek számára adott. Mindehhez Andrásik Romeo, a program megálmodója, s a Hangszeresek Országos Szövetségének a főtitkára már csak annyit tehetett hozzá, hogy zene nélkül az élet nem lenne más, csak egy hatalmas tévedés. – Minden gyermek vágyik arra, hogy egyszer hangszert vegyen a kezébe, s most megteheti.

A nyíregyházi esemény részletes programja itt található, a megnyitó képgalériája itt érhető el.

Az esemény Facebook-eventje >>>