Molnár Tamás a Tallinn Music Week dalszerzőtáborában

2017. 03. 22. Nemzetközi pályázat

A Tallinn Music Week, Kelet-Európa legkomolyabb showcase-e március 27. és 30. között szervezi dalszerzőtáborát, amelyre Magyarországról is vártak jelentkezőket. A szervezők Molnár Tamást választották ki, akinek részvételét a Cseh Tamás Program támogatja. A táborba oltott workshopon skandináv és baltikumi szerzők-producerek segítik a résztvevőket.

A húsz kiválasztott szerző-producert, köztük Molnár Tamást tíz párba osztják, és a mentorok ezeket a párokat segítik. Két nap lesz rögzíteni a dalokat. A korábbi eseményeken többek között Robert Callum, James Steward, Isabelle Ljunggren, Gustan Svennungsson, Magnus Wallin, Erik Sahlén, Tara Nabavi, Joel Isaksson és Oskar Nyman vettek részt.

Molnár Tamás 2002-be az Anti Fitness Clubot, melynek dalszerző-frontembere volt a zenekar tavalyelőtti feloszlásáig. Azóta elsősorban szólókarrierjét építi, illetve dalszövegeket ír. Eddig több mint kétszáz szöveget szerzett többek között Tóth Gabinak, a Soerii & Pooleknek, Dér heninek, Muri Enikőnek és sok más előadónak. Tavaly az Artisjus Junior-díj jelöltje volt. Újabban friss zenekara, a Jetlag frontembere, de rendszeresen tart szóló szerzői esteket is.

A Tallinn Music Weeken egyébként a dalszerzőtábortól függetlenül komoly magyar küldöttség vesz részt a Cseh Tamás Program Támogatásával. A zenekarok közül a Kéknyúl és a Blahalouisiana jutott fellépési lehetőséghez.