Elindult a Hangszert a kézbe

2017. 03. 02. CSTP Hírek

Február 28-án elkezdődött a Hangszert a kézbe, a magyar könnyűzenei oktatás legnagyobb szabású eseménye. Szolnokon, az Aba-Novák Agórában még szombatig tart nyitva az interaktív hangszerkiállítás és hangszersimogató, amit rendhagyó énekórák, minikoncertek és előadások egészítenek ki. Az első napok eufórikus hangulatban teltek: több mint száz hangszer, több száz gyerek, elképesztő hangulat. A roadshow-t a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi az NKA Cseh Tamás Programja támogatásával. Jövő héten irány Debrecen.

Szolnokon, az Aba-Novák Agórában Kállai Mária kormánymegbízott, Doncsev András, az NKA alelnöke, Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program ideiglenes kollégumának vezetője és Balogh Gyula, a HANOSZ elnöke nyitotta meg a Hangszert a kézbe sorozatát. Doncsev András az alkalomhoz illő módon gitárt ragadott, hogy Gergely Évával közösen adjon elő egy dalt.

Gergely Éva és Doncsev András

A Hangszert a kézbe legfontosabb eleme egy közel 400 négyzetméteres interaktív hangszerkiállítás és hangszersimogató. Itt szakemberek közreműködésével kézbe vehető és kipróbálható több mint száz hangszer és hangtechnikai berendezés. Külön standon lehet gitárokkal és basszusgitárokkal, dobokkal, billentyűs hangszerekkel, ének- és elektronikuszenei tartozékokkal, valamint ministúdiókkal ismerkedni. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel vetették rá magukat az eszközökre.

Fotó: Csákvári Zsigmond

A Hangszert a kézbe szolnoki állomása szombatig tart nyitva. Részletes program itt >>>

Fotógaléria itt >>>

Facebook-esemény itt >>>