A Cseh Tamás Program és a Fonogram

2017. 02. 22. Induló előadók

Pár napja hozták nyilvánosságra a magyar hanglemezkiadók által alapított Fonogram - Magyar Zenei Díj Jelöltjeit. Március 1-jén derülnek ki a győztesek. A Cseh Tamás Program támogatottjaiért is lehet izgulni: Az év felfedezettje kategóriában például az öt jelöltből négyet a Cseh Tamás Program indított el a pályán.

A kategóriák és jelöltek listáját nézegetve nehéz lenne tagadni a Cseh Tamás Program jelentőségét a pályakezdő produkciók karrierjében. Az év felfedezettje kategóriában például a Bagossy Brothers Company és a Lóci Játszik 2014-ben, a Belau és a Kies 2016-ban nyert az induló előadók pályázatán.

De Az év hazai hard rock vagy metálalbuma kategóriában ott az Uzipov, amely tavaly szintén a Cseh Tamás Program támogatásával készítette Szennyes című lemezét. Idén pedig a Belaut támogatta a Cseh Tamás Program, és a két hónapja megjelent The Odyssey című lemez ott van Az év haza elektronikuszenei albuma kategória jelöltjei között.

Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma (jelentsen bármit is ez) kategóriában ott van az egykori indulóelőadói támogatásban részesült Margaret Island és a Lóci Játszik. És a Cseh Tamás Program nem várt kategóriákban is felbukkan, Az év gyereklemeze kategóriában jelölt Czutorborsókon például a névadó Czutor Zoltán mellett a tavalyi CSTP-támogatott Köles Eliza a másik főszereplő.