Sikeres volt a BUSH

2016. 11. 18. Nemzetközi pályázat

November 16-18 között rendezték az első közép-kelet-európai showcase fesztivált, a BUSH-t (Budapest Showcase Hub), melynek a magyar főváros adott otthont. A nemzetközi vásárra közel 20 országból érkeztek vendégek, köztük a zeneipar legnevesebb képviselői is. A rendezvényt a Cseh Tamás Program támogatta.

Biztató jel, hogy a zenei körökben az első BUSH fesztivál zárása óta az egyik legtöbbet hangoztatott mondat a „See you next year!” (Találkozzunk jövőre is!) volt. A szervezők beszámolója szerint majd’ 20 országból érkeztek vendégek, több mint 150 nemzetközi szakmai regisztrált fő jött el a BUSH-ra. A zeneipari szakma kulcsszereplői, köztük Tony Duckworth (PIAS, General Manager CEE), Rob Challice (Coda Music Agency), Dirk Edingloh (Deutsche Telekom/Electronic Beats), Edo Plovanic (musika.hr), Simon Wheeler (Baggers Group), Mathias Llort (Youtube) és Ruud Berends (Eurosonic Nordeslag) is részt vettek az eseményen.

Az idei egy „pilot” év volt, melyben az elsődleges célokat sikerült teljesíteni, hiszen beigazolódott, hogy a BUSH koncepciója valós igényekre támaszkodik: léteznek közös kihívások és célok, amikre közösen lehet választ találni. Azt, hogy valóban kiemelkedő és színvonalas produkciók vannak a régióban, mi sem igazolja jobban, mint hogy számos zenekar konkrét ajánlatokat kapott a BUSH-fellépése után. Budapest pedig minden szempontból alkalmasnak bizonyult egy ilyen típusú rendezvény házigazda-szerepére, hiszen mind a koncerthelyszínek, mind a város adottságai meggyőzték a vendégeket. A szakma részéről leginkább pozitív visszajelzések érkeztek a szervezőkhöz, mely a jövőt tekintve nagy motivációt jelenthet. A terv az, hogy pár éven belül a BUSH a régió egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényévé váljon.


A CSTP Nemzetközi Piacra Lépést támogató alprogramja keretében 5 millió forinttal támogatta a fesztivál szervezését, illetve meghívásos pályázat révén a Program száz belépőjegyet biztosított hazai zeneipari szakembereknek.